Kip in sambalsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
3 serehstengels, gekneusd
5 jeruk purut blaadjes
5 eetl. olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 kemirinoten
6 sjalotjes
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
16 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut blaadjes zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de jerut purut en de sereh toe en bak dit alles nog 1 minuut door. Vervolgens de kip en het zout toevoegen en het geheel in 30-45 minuten zachtjes gaar laten stoven.
ingrediënten:
1000 gr kip
3 serehstengels, gekneusd
5 jeruk purut blaadjes
5 eetl. olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 kemirinoten
6 sjalotjes
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
16 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut blaadjes zeer fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de jerut purut en de sereh toe en bak dit alles nog 1 minuut door. Vervolgens de kip en het zout toevoegen en het geheel in 30-45 minuten zachtjes gaar laten stoven.