Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kipfilet
750 ml water
2 sjalotten
100 gr peultjes
1 rettich
200 gr spitskool
1 prei
2 eetl gehakte selderij
2 eetl ketjap
1/2 limoen (sap)
olie
Halsukan:
boemboe:
5 cm gember (jahe/djahé)
2 kruidnagels
1/2 theel peper
1 theel foelie
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en stoof dit met het water voor 30 minuten. Snijd de prei, de sjalotten, de kool en de rettich in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de peultjes voor 5 minuten. Meng dan de rettich erdoor en bak dit nog 1 minuut. Voeg alles dan bij het vlees en stoof dit nog 5 minuten. Dan de kool, de prei, de selderij en de ketjap toevoegen en de groenten beetgaar stoven. Vervolgens het limoensap erdoor roeren en serveer.
ingrediënten:
300 gr kipfilet
750 ml water
2 sjalotten
100 gr peultjes
1 rettich
200 gr spitskool
1 prei
2 eetl gehakte selderij
2 eetl ketjap
1/2 limoen (sap)
olie
Halsukan:
boemboe:
5 cm gember (jahe/djahé)
2 kruidnagels
1/2 theel peper
1 theel foelie
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en stoof dit met het water voor 30 minuten. Snijd de prei, de sjalotten, de kool en de rettich in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de peultjes voor 5 minuten. Meng dan de rettich erdoor en bak dit nog 1 minuut. Voeg alles dan bij het vlees en stoof dit nog 5 minuten. Dan de kool, de prei, de selderij en de ketjap toevoegen en de groenten beetgaar stoven. Vervolgens het limoensap erdoor roeren en serveer.