Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Sayur Lodeh - tempé met groenten en kokosmelk

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sayur Lodeh
tempé met groenten en kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1 cassave, in blokjes gesneden
200 gr kouseband
125 gr reboeng (bamboespruiten)
75 gr petehbonen
1/2 tempé
250 gr spitskool
1 jonge nangka
2 salam blaadjes
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 theel asem
1/2 blok kokoscremé (santen)
10 gamba's (optioneel)
zout
olie

Haluskan:
boemboe:
3 kemirienoten
3 cm laos
2 theel ketumbar
3 rawits
1 theel gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
bereiding:
Breng het water met wat zout in een pan aan de kook. Snijd de spitskool in smalle reepjes, de nangka klein, de kouseband in 3 cm lange stukjes, de sjalotten en de knoflook fijn, de lomboks schuin doormidden en de tempé in kleine blokjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sjalotten en de knoflook. Voeg daaraan toe de boemboe en fruit alles nog voor 1 minuut.
Voeg de cassave, de kouseband, de lomboks en de doormidden gesneden petehbonen aan het water toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Dan de tempé, de reboeng en de nangka toevoegen. Voeg vervolgens dan het sjalotten mengsel met de salamblaadjes toe, gevolgd door de asem, de kokoscremé en de spitskool (en eventueel de gamba's). Laat het geheel nog 15 minuten sudderen. De groenten mogen niet te gaar zijn.
Verwijder de salamblaadjes en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411103