banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Sayur Lodeh - tempé met groenten en kokosmelk

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sayur Lodeh
tempé met groenten en kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1 cassave, in blokjes gesneden
200 gr kouseband
125 gr reboeng (bamboespruiten)
75 gr petehbonen
1/2 tempé
250 gr spitskool
1 jonge nangka
2 salam blaadjes
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 groene lomboks
2 theel asem
1/2 blok kokoscremé (santen)
10 gamba's (optioneel)
zout
olie

Haluskan:
boemboe:
3 kemirienoten
3 cm laos
2 theel ketumbar
3 rawits
1 theel gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
bereiding:
Breng het water met wat zout in een pan aan de kook. Snijd de spitskool in smalle reepjes, de nangka klein, de kouseband in 3 cm lange stukjes, de sjalotten en de knoflook fijn, de lomboks schuin doormidden en de tempé in kleine blokjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sjalotten en de knoflook. Voeg daaraan toe de boemboe en fruit alles nog voor 1 minuut.
Voeg de cassave, de kouseband, de lomboks en de doormidden gesneden petehbonen aan het water toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Dan de tempé, de reboeng en de nangka toevoegen. Voeg vervolgens dan het sjalotten mengsel met de salamblaadjes toe, gevolgd door de asem, de kokoscremé en de spitskool (en eventueel de gamba's). Laat het geheel nog 15 minuten sudderen. De groenten mogen niet te gaar zijn.
Verwijder de salamblaadjes en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 187 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39979073