Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sayur Lodeh 2
Sajoer lodeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 tempé
240 gr rebung (bamboespruiten)
200 gr sperziebonen
1/2 spitskool
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 groene lomboks
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel trassie
1 theel ketumbar
2 eetl olie
2 salamblaadjes
3 cm laos, gekneusd
5 jeruk purutblaadjes
1 theel asem
500 ml kokomelk
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snjd de tempe in dobbelsteentjes, de sperziebonen in stukjes, de kool grof, de sjalotten en de knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassi, de ketumbar en de suiker grof tot een boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam, de asem, de laos en de jurut purut voor 3 minuten.
Dan de tempe toevoegen en dit nog 1 minuut doorbakken. Vervolgens de boontjes toevoegen en de helft van de kokosmelk. Het geheel 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de rest van de kokosmelk met het zout en de kool toevoegen en het geheel nog 4 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 260 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248336