banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sayur Lodeh 2
Sajoer lodeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 tempé
240 gr rebung (bamboespruiten)
200 gr sperziebonen
1/2 spitskool
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 groene lomboks
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel trassie
1 theel ketumbar
2 eetl olie
2 salamblaadjes
3 cm laos, gekneusd
5 jeruk purutblaadjes
1 theel asem
500 ml kokomelk
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snjd de tempe in dobbelsteentjes, de sperziebonen in stukjes, de kool grof, de sjalotten en de knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassi, de ketumbar en de suiker grof tot een boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam, de asem, de laos en de jurut purut voor 3 minuten.
Dan de tempe toevoegen en dit nog 1 minuut doorbakken. Vervolgens de boontjes toevoegen en de helft van de kokosmelk. Het geheel 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de rest van de kokosmelk met het zout en de kool toevoegen en het geheel nog 4 minuten laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40585102