banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sayur Lodeh 2
Sajoer lodeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 tempé
240 gr rebung (bamboespruiten)
200 gr sperziebonen
1/2 spitskool
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 groene lomboks
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel trassie
1 theel ketumbar
2 eetl olie
2 salamblaadjes
3 cm laos, gekneusd
5 jeruk purutblaadjes
1 theel asem
500 ml kokomelk
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snjd de tempe in dobbelsteentjes, de sperziebonen in stukjes, de kool grof, de sjalotten en de knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassi, de ketumbar en de suiker grof tot een boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam, de asem, de laos en de jurut purut voor 3 minuten.
Dan de tempe toevoegen en dit nog 1 minuut doorbakken. Vervolgens de boontjes toevoegen en de helft van de kokosmelk. Het geheel 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de rest van de kokosmelk met het zout en de kool toevoegen en het geheel nog 4 minuten laten sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39985682