Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sayur Lodeh 2
Sajoer lodeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 tempé
240 gr rebung (bamboespruiten)
200 gr sperziebonen
1/2 spitskool
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 groene lomboks
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel trassie
1 theel ketumbar
2 eetl olie
2 salamblaadjes
3 cm laos, gekneusd
5 jeruk purutblaadjes
1 theel asem
500 ml kokomelk
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snjd de tempe in dobbelsteentjes, de sperziebonen in stukjes, de kool grof, de sjalotten en de knoflook fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassi, de ketumbar en de suiker grof tot een boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam, de asem, de laos en de jurut purut voor 3 minuten.
Dan de tempe toevoegen en dit nog 1 minuut doorbakken. Vervolgens de boontjes toevoegen en de helft van de kokosmelk. Het geheel 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de rest van de kokosmelk met het zout en de kool toevoegen en het geheel nog 4 minuten laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024312