zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Osen petai ampela - gekruide kippenmaagjes met petehbonen
- Sambal Ikan Kering
- ham en wintermeloen soep
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Rendang - rendang van rundvlees
- Ayam Masak Hijau - groene kip
- Sambal Lado Terasi Goreng - Gebakken sambal trasi
- Pepes Ayam Tahu - gestoomde kip met tahu in een pakketje
Bebek Goreng Penyet - gebakken eend met sambal terasi


Bebek Goreng Penyet
gebakken eend met sambal terasi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1000 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm kunyit, geroosterd
4 cm jahe
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout
Bahan sambal terasi:
ingrediënten sambal:
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper), geroosterd
4 rode rawits, geroosterd
2 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroosterd
1 theel terasi/trasi bakar
1 tomaat, geroosterd
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken. Verwijder de nerven van de jeruk purut. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de serai en de jeruk purut en breng aan de kook. Voeg dan de eend toe en kook deze gaar. Schep het dan uit de pan en laat het afkoelen.
Verhit in een pan olie en bak de eend bruin. Wentel de eend dan door de sambaL en serveer.
sambal:
wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
gebakken eend met sambal terasi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1000 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm kunyit, geroosterd
4 cm jahe
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout
Bahan sambal terasi:
ingrediënten sambal:
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper), geroosterd
4 rode rawits, geroosterd
2 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroosterd
1 theel terasi/trasi bakar
1 tomaat, geroosterd
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken. Verwijder de nerven van de jeruk purut. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de serai en de jeruk purut en breng aan de kook. Voeg dan de eend toe en kook deze gaar. Schep het dan uit de pan en laat het afkoelen.
Verhit in een pan olie en bak de eend bruin. Wentel de eend dan door de sambaL en serveer.
sambal:
wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.