banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Bebek Goreng Penyet - gebakken eend met sambal terasi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebek Goreng Penyet
gebakken eend met sambal terasi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1000 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm kunyit, geroosterd
4 cm jahe
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout

Bahan sambal terasi:
ingrediënten sambal:
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper), geroosterd
4 rode rawits, geroosterd
2 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroosterd
1 theel terasi/trasi bakar
1 tomaat, geroosterd
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken. Verwijder de nerven van de jeruk purut. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de serai en de jeruk purut en breng aan de kook. Voeg dan de eend toe en kook deze gaar. Schep het dan uit de pan en laat het afkoelen.
Verhit in een pan olie en bak de eend bruin. Wentel de eend dan door de sambaL en serveer.

sambal:
wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39811572