banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Bebek Goreng Penyet - gebakken eend met sambal terasi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebek Goreng Penyet
gebakken eend met sambal terasi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1000 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm kunyit, geroosterd
4 cm jahe
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout

Bahan sambal terasi:
ingrediënten sambal:
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper), geroosterd
4 rode rawits, geroosterd
2 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroosterd
1 theel terasi/trasi bakar
1 tomaat, geroosterd
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken. Verwijder de nerven van de jeruk purut. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de serai en de jeruk purut en breng aan de kook. Voeg dan de eend toe en kook deze gaar. Schep het dan uit de pan en laat het afkoelen.
Verhit in een pan olie en bak de eend bruin. Wentel de eend dan door de sambaL en serveer.

sambal:
wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 246 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40580333