Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Bebek Goreng Penyet - gebakken eend met sambal terasi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bebek Goreng Penyet
gebakken eend met sambal terasi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1000 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm kunyit, geroosterd
4 cm jahe
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout

Bahan sambal terasi:
ingrediënten sambal:
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper), geroosterd
4 rode rawits, geroosterd
2 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroosterd
1 theel terasi/trasi bakar
1 tomaat, geroosterd
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken. Verwijder de nerven van de jeruk purut. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de serai en de jeruk purut en breng aan de kook. Voeg dan de eend toe en kook deze gaar. Schep het dan uit de pan en laat het afkoelen.
Verhit in een pan olie en bak de eend bruin. Wentel de eend dan door de sambaL en serveer.

sambal:
wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911627