banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
IconWrite a comment
Bebek Goreng Penyet - gebakken eend met sambal terasi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebek Goreng Penyet
gebakken eend met sambal terasi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blad
6 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
1000 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 cm kunyit, geroosterd
4 cm jahe
2 theel ketumbar, geroosterd
1 theel zout

Bahan sambal terasi:
ingrediënten sambal:
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper), geroosterd
4 rode rawits, geroosterd
2 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroosterd
1 theel terasi/trasi bakar
1 tomaat, geroosterd
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken. Verwijder de nerven van de jeruk purut. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de salam, de serai en de jeruk purut en breng aan de kook. Voeg dan de eend toe en kook deze gaar. Schep het dan uit de pan en laat het afkoelen.
Verhit in een pan olie en bak de eend bruin. Wentel de eend dan door de sambaL en serveer.

sambal:
wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 186 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38491696