Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 23 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ayam Goreng Yogya
gebakken kip uit Yogyakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
500 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 salam blaadjes
2 eetl olie
olie

Haluskan:
boemboe:
2 theel ketumbar
2 cm laos
2 cm kunyit
3 cm jahe (gember)
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout

Taburan:
garnering:
sambal trasi
2 limoenen, in partjes

Cara membuat:

bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt. Dan laten afkoelen. Verhit vervolgens olie in en wok/wadjan en frituur de kip voor 3 minuten en serveer het vervolgens met de sambal en de limoenpartjes.

who is online

We hebben 209 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42573615