1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...
Eufrasia . J.M.van Oijen - de Bruin
U recepten zien er voortreffelijk uit .
Nicole
Na een rondreis door China dit recept gemaakt om nog even in de sfeer te blijven. Het smaakte heerli...
cheffie
Selamat Makan
Abon Abon in Joomla Article

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Ayam Goreng Yogya
gebakken kip uit Yogyakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
500 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 salam blaadjes
2 eetl olie
olie

Haluskan:
boemboe:
2 theel ketumbar
2 cm laos
2 cm kunyit
3 cm jahe (gember)
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout

Taburan:
garnering:
sambal trasi
2 limoenen, in partjes

Cara membuat:

bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt. Dan laten afkoelen. Verhit vervolgens olie in en wok/wadjan en frituur de kip voor 3 minuten en serveer het vervolgens met de sambal en de limoenpartjes.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34886390