gebakken kip uit Yogyakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
500 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 salam blaadjes
2 eetl olie
olie
Haluskan:
boemboe:
2 theel ketumbar
2 cm laos
2 cm kunyit
3 cm jahe (gember)
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
Taburan:
garnering:
sambal trasi
2 limoenen, in partjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt. Dan laten afkoelen. Verhit vervolgens olie in en wok/wadjan en frituur de kip voor 3 minuten en serveer het vervolgens met de sambal en de limoenpartjes.