Ayam Goreng Yogya
gebakken kip uit Yogyakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kip
500 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 salam blaadjes
2 eetl olie
olie
Haluskan:
boemboe:
2 theel ketumbar
2 cm laos
2 cm kunyit
3 cm jahe (gember)
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
Taburan:
garnering:
sambal trasi
2 limoenen, in partjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze rondom bruin. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt. Dan laten afkoelen. Verhit vervolgens olie in en wok/wadjan en frituur de kip voor 3 minuten en serveer het vervolgens met de sambal en de limoenpartjes.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tinolang Manok - gestoofde kip met gember
- Ayam Nyemek - gestoofde gekruide kip
- Runderfilet met Gai Lan
- Ayam Asap - gekruide gerookte kip
- Hati sapi masak kacang merah - lever met rode bonen
- Sayap Ayam Krengsengan - kippenvleugels in kruidige saus
- Loon Torw Jiew - garnalen en vlees saus
- Sup Lobak - Soep van rettich
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
- Cakalang fufu - Gestoofde tonijn
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...