Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Gulung Bersanten - gebakken gevulde kip in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Gulung Bersanten
gebakken gevulde kip in kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenborst
100 gr kipgehakt
100 gr jamur merang / tropische beurszwam / rijst-stro-paddenstoel
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 gr sagomeel
75 ml ijswater
2 eiwit
1 lente-ui
1 ei, geklopt
olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe

Bahan kuah santen:
ingregiënten kokosmelksaus:
600 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 kunyit blad
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kipfilet doormidden en plet deze zachtjes. Hak de paddenstielen grof en de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het kipgehakt met de paddenstoelen, de knoflook, de ui, de lente-ui, het zout, de peper, de palmsuiker, de sago, de eiwitten en het ijswater. Neem dan een kipfilet en bedekt dit met het mengsel en rol het daarna op (palmblad of plastic). Stoom het daarna in 20 minuten gaar.
Snijd het daarna in dikke plakken en wentel het door het geklopte ei. Verhit in een pan de olie en bak de gevulde kip daarna goudbruin.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad en het zout en breng het al roerend aan de kook. Kook het geheel zachtjes gaar. Voeg dan de kip toe en meng goed en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 42 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40911941