gebakken gevulde kip in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenborst
100 gr kipgehakt
100 gr jamur merang / tropische beurszwam / rijst-stro-paddenstoel
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 gr sagomeel
75 ml ijswater
2 eiwit
1 lente-ui
1 ei, geklopt
olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
Bahan kuah santen:
ingregiënten kokosmelksaus:
600 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 kunyit blad
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kipfilet doormidden en plet deze zachtjes. Hak de paddenstielen grof en de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het kipgehakt met de paddenstoelen, de knoflook, de ui, de lente-ui, het zout, de peper, de palmsuiker, de sago, de eiwitten en het ijswater. Neem dan een kipfilet en bedekt dit met het mengsel en rol het daarna op (palmblad of plastic). Stoom het daarna in 20 minuten gaar.
Snijd het daarna in dikke plakken en wentel het door het geklopte ei. Verhit in een pan de olie en bak de gevulde kip daarna goudbruin.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad en het zout en breng het al roerend aan de kook. Kook het geheel zachtjes gaar. Voeg dan de kip toe en meng goed en serveer.