Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Ayam Gulung Bersanten
gebakken gevulde kip in kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenborst
100 gr kipgehakt
100 gr jamur merang / tropische beurszwam / rijst-stro-paddenstoel
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 gr sagomeel
75 ml ijswater
2 eiwit
1 lente-ui
1 ei, geklopt
olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe

Bahan kuah santen:
ingregiënten kokosmelksaus:
600 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 kunyit blad
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kipfilet doormidden en plet deze zachtjes. Hak de paddenstielen grof en de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het kipgehakt met de paddenstoelen, de knoflook, de ui, de lente-ui, het zout, de peper, de palmsuiker, de sago, de eiwitten en het ijswater. Neem dan een kipfilet en bedekt dit met het mengsel en rol het daarna op (palmblad of plastic). Stoom het daarna in 20 minuten gaar.
Snijd het daarna in dikke plakken en wentel het door het geklopte ei. Verhit in een pan de olie en bak de gevulde kip daarna goudbruin.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad en het zout en breng het al roerend aan de kook. Kook het geheel zachtjes gaar. Voeg dan de kip toe en meng goed en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577476