banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 15 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Ayam Gulung Bersanten - gebakken gevulde kip in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Gulung Bersanten
gebakken gevulde kip in kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenborst
100 gr kipgehakt
100 gr jamur merang / tropische beurszwam / rijst-stro-paddenstoel
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 gr sagomeel
75 ml ijswater
2 eiwit
1 lente-ui
1 ei, geklopt
olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe

Bahan kuah santen:
ingregiënten kokosmelksaus:
600 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 kunyit blad
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kipfilet doormidden en plet deze zachtjes. Hak de paddenstielen grof en de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het kipgehakt met de paddenstoelen, de knoflook, de ui, de lente-ui, het zout, de peper, de palmsuiker, de sago, de eiwitten en het ijswater. Neem dan een kipfilet en bedekt dit met het mengsel en rol het daarna op (palmblad of plastic). Stoom het daarna in 20 minuten gaar.
Snijd het daarna in dikke plakken en wentel het door het geklopte ei. Verhit in een pan de olie en bak de gevulde kip daarna goudbruin.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad en het zout en breng het al roerend aan de kook. Kook het geheel zachtjes gaar. Voeg dan de kip toe en meng goed en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 305 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40100260