Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Gulung Bersanten - gebakken gevulde kip in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Gulung Bersanten
gebakken gevulde kip in kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippenborst
100 gr kipgehakt
100 gr jamur merang / tropische beurszwam / rijst-stro-paddenstoel
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 gr sagomeel
75 ml ijswater
2 eiwit
1 lente-ui
1 ei, geklopt
olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe

Bahan kuah santen:
ingregiënten kokosmelksaus:
600 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
1 kunyit blad
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kipfilet doormidden en plet deze zachtjes. Hak de paddenstielen grof en de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng het kipgehakt met de paddenstoelen, de knoflook, de ui, de lente-ui, het zout, de peper, de palmsuiker, de sago, de eiwitten en het ijswater. Neem dan een kipfilet en bedekt dit met het mengsel en rol het daarna op (palmblad of plastic). Stoom het daarna in 20 minuten gaar.
Snijd het daarna in dikke plakken en wentel het door het geklopte ei. Verhit in een pan de olie en bak de gevulde kip daarna goudbruin.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, het kunyit blad en het zout en breng het al roerend aan de kook. Kook het geheel zachtjes gaar. Voeg dan de kip toe en meng goed en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091466