zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Gai Pu Khao - geflambeerde kip
- Kambing Mekuah - balinees lamsvlees
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Tumis Kangkung - roerbak van pittige kangkung
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Ayam Pop Padang - gebakken kip met sambal uit Padang
- Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Bola daging masak paprika - gehaktballetjes met paprika
Ayam Gurih


Ayam Gurih
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 rode uien
2 witte uien
2 rode lomboks
400 ml dunne kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
1 cm kencur
1/2 theel.ketumbar
1/2 theel.jinten
1/2 theel.trassi
4 rode rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in 2 stukken en wrijf deze in met zout. Snijd de uien en de lomboks fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de ingrediënten en het vlees er aan toe. Stoof de kip gaar en totdat het vocht is verdampt. Het gerecht moet droog zijn.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 rode uien
2 witte uien
2 rode lomboks
400 ml dunne kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
1 cm kencur
1/2 theel.ketumbar
1/2 theel.jinten
1/2 theel.trassi
4 rode rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in 2 stukken en wrijf deze in met zout. Snijd de uien en de lomboks fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de ingrediënten en het vlees er aan toe. Stoof de kip gaar en totdat het vocht is verdampt. Het gerecht moet droog zijn.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.