Ayam Gurih
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 rode uien
2 witte uien
2 rode lomboks
400 ml dunne kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
1 cm kencur
1/2 theel.ketumbar
1/2 theel.jinten
1/2 theel.trassi
4 rode rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in 2 stukken en wrijf deze in met zout. Snijd de uien en de lomboks fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg de ingrediënten en het vlees er aan toe. Stoof de kip gaar en totdat het vocht is verdampt. Het gerecht moet droog zijn.
Zoeken
Laatst gelezen
- Piendang Kecap Kambing - gestoofd gekruid lamsvlees
- Sai Oua - vleesballen
- Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Berdapan 2 - gevulde cassavekoeken
- Solok Lada - gevulde pepers in gekruide kokosmelk
- Kandunu Patunu - Sambal aubergine
- Shui Zhu Niu Rou - 水煮牛肉 - Sichuan gekruid gestoofd rundvlees
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Sayur bobor tempe - Sajoer van tempe en kousenband
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...