zoeken
Recente reacties

9 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Udang sayur
- Tumis Jamur Cabai Hijau - roerbak van oesterzwammen met groene peper
- Rempah-rempah
- Ayam Panggang Jakarta - geroosterde kip uit Jakarta
- Khao Paad Naam Prig - gebakken rijst met garnalen
- Telur Rempah - gekruide eieren in pittige saus
- Hobak Buchim 호박부침 - pannenkoekjes met courgette
- Pindang Udang Kacang Panjang - gestoofde garnalen met kousenband
- Dadar Goeleh
Nyomok Tempe Kedelai - in kokosmelk gestoofde gekruide tempe


Nyomok Tempe Kedelai
in kokosmelk gestoofde gekruide tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
700 ml kokosmelk
2 cm laos
2 salam blaadjes
5 groene lomboks
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm kunyit
1/2 theel trasi
1 eetl zout
1/4 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 2 cm. Snijd de lomboks in dunne reepjes of ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de tempe toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt.
in kokosmelk gestoofde gekruide tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
700 ml kokosmelk
2 cm laos
2 salam blaadjes
5 groene lomboks
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm kunyit
1/2 theel trasi
1 eetl zout
1/4 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 2 cm. Snijd de lomboks in dunne reepjes of ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de tempe toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.