in kokosmelk gestoofde gekruide tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
700 ml kokosmelk
2 cm laos
2 salam blaadjes
5 groene lomboks
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm kunyit
1/2 theel trasi
1 eetl zout
1/4 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 2 cm. Snijd de lomboks in dunne reepjes of ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de tempe toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt.