Recente reacties

Ron 9 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Nyomok Tempe Kedelai - in kokosmelk gestoofde gekruide tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nyomok Tempe Kedelai
in kokosmelk gestoofde gekruide tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
700 ml kokosmelk
2 cm laos
2 salam blaadjes
5 groene lomboks
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm kunyit
1/2 theel trasi
1 eetl zout
1/4 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 2 cm. Snijd de lomboks in dunne reepjes of ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de tempe toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110653