Nyomok Tempe Kedelai
in kokosmelk gestoofde gekruide tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
700 ml kokosmelk
2 cm laos
2 salam blaadjes
5 groene lomboks
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm kunyit
1/2 theel trasi
1 eetl zout
1/4 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 2 cm. Snijd de lomboks in dunne reepjes of ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos en salam voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de tempe toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang pelalah - Pittig gebakken grote garnalen
- Ayam Sumba - kip uit Sumba
- Asam Padeh - gestoofde vis
- Ayam smoor Jawa - gestoofde Javaanse kip
- Bebek Rawa - geroosterde eend met ananas en sambal
- Malbi daging sapi - rundvlees in een kruidige saus
- Nila Goreng Sambal Pelecing - gebakken tilapia met een kruidige sambal
- Kerrie Benggala Ayam
- Kha Mu - varkensschenkel met laos
- Sawi Putih Tumis Taosi - gestoofde kool met kip en taosi
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...