Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Nyomok Tempe - gestoofde tempe in een gekruide kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nyomok Tempe
gestoofde tempe in een gekruide kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
5 groene lomboks
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 2x2x2cm. Snijd de lomboks in ringen van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de tempe, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251644