gestoofde tempe in een gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
5 groene lomboks
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1/2 theel palmsuiker
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes van 2x2x2cm. Snijd de lomboks in ringen van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht.
Dan de tempe, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook totdat de saus is ingedikt. Serveer.