logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Lenko-Lenko
tahu en groenten in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
200 gr. taugé
2 teentes knoflook
200 gr. spitskool
3 rode lomboks (spaanse pepers)
3 eetl gehakte selderij
1 theel trassi
3 sjalotjes
1 theel gula jawa
2 limoenen uitgeperst
5 eetl ketjap manis
zout
olie

Taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotjes fijn. Ontpit de lomboks en hak deze fijn. Was dan de taugé en verwijder zoveel mogelijk de groene vliesjes. Blancheer vervolgens de taugé en het laat uitlekken en snijd de kool in dunne reepjes. Snijd dan de tahu in plakken en vak deze in een wok/wadjan met olie bruin. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassie, het zout en de gula jawa tot een pasta. Voeg bij de boemboe de ketjap en het limoensap en meng dit tot een saus.
Server de taugé, de kool en de tahu op aparte schalen en giet hierover de saus. Bestrooi met bawang goreng.

Add comment

Submit

who is online

We have 118 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160314