Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
250 gr.tauge
2 teentjes knoflook
zout naar smaak
olie
Bahan-bahan pindasaus:
Voor de saus:
75 gr pinda's
1 eetl citroensap
3 rode lomboks
1 eetl.petis
1 eetl.ketjap manis
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker).
Tabuaran;
garnering:
prei
selderie
bawang goreng (gefruite uitjes)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de knoflook fijn. Snijd de tahu in plakken en wrijf deze in met de knoflook en het zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu goudbruin. Laat deze uitlekken en snijd deze daarna in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een homogene massa.
Serveer de tahu met daarover de tauge. Giet daarover de saus en bestrooi deze met wat gehakte prei, wat gehalte selderie en bawang goreng.
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
250 gr.tauge
2 teentjes knoflook
zout naar smaak
olie
Bahan-bahan pindasaus:
Voor de saus:
75 gr pinda's
1 eetl citroensap
3 rode lomboks
1 eetl.petis
1 eetl.ketjap manis
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker).
Tabuaran;
garnering:
prei
selderie
bawang goreng (gefruite uitjes)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de knoflook fijn. Snijd de tahu in plakken en wrijf deze in met de knoflook en het zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tahu goudbruin. Laat deze uitlekken en snijd deze daarna in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een homogene massa.
Serveer de tahu met daarover de tauge. Giet daarover de saus en bestrooi deze met wat gehakte prei, wat gehalte selderie en bawang goreng.