Mangkuk Tahu
poffertjes van gekruide tahu met ei
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr tahu
3 teentjes knoflook
1 sjalot
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
25 gr kipgehakt
1/2 theel kerriepoeder
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
3 eieren
olie
Cara membuat:
bereiding:
Pureer de tahu. Hak de knoflook, de sjalot en de keriting fijn. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de knoflook, de sjalot, de keriting en het gehakt totdat dit van kleur verandert. Voeg dan de tahu, de kerrie, de peper, het zout, de palmsuiker en de lente-ui erdoor en bak dit 1 minuut en zet apart.
Klop de eieren op en meng het tahu mengsel erdoor. Verhit in een poffertjes pan wat olie en vul het met het mengsel en bak dit op laag vuur gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Klaten - geroosterde kip op Javaanse wijze
- Nam Jim Jeaw - dipsaus voor gegrild vlees of vis
- Gang Head - paddestoelen soep (2 pp)
- Sambal Goreng Kering Ebbi - gekruide garnalen
- Bihun Goreng Udang - mihoen met garnalen
- Nasi Lemak
- Babi Cin - gebakken gekruid varkensvlees met aardappel
- Kao-Nieow Mu Ping - gesuikerd varkensvlees
- Jagoeng santen - maïs met kokos en suiker
- Sambal goreng terong - sambal goreng van aubergine
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...