zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Kering Tempe - kruidig gebakken tempe
- Rempejek katjang - rijstemeelkoekjes met pinda's
- Telor bumbu bali
- Kue Talam Kelapa - gestoomde kokos custard
- Rabo'ruan - gekruid visvlees uit Kalimantan
- Pempek kates - visdeeg gevuld met gekruide jonge papaya
- Kerang Masak Daun Jeruk - gestoofde mosselen met citrus
- Gule Ikan Bali - vis op balinese wijze
- Sambal Goreng Kering Tempe - kruidig gebakken tempe
- Ares - bananenboomstam in kokosmelksaus
Mangkuk Tahu - poffertjes van gekruide tahu met ei


Mangkuk Tahu
poffertjes van gekruide tahu met ei
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr tahu
3 teentjes knoflook
1 sjalot
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
25 gr kipgehakt
1/2 theel kerriepoeder
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
3 eieren
olie
Cara membuat:
bereiding:
Pureer de tahu. Hak de knoflook, de sjalot en de keriting fijn. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de knoflook, de sjalot, de keriting en het gehakt totdat dit van kleur verandert. Voeg dan de tahu, de kerrie, de peper, het zout, de palmsuiker en de lente-ui erdoor en bak dit 1 minuut en zet apart.
Klop de eieren op en meng het tahu mengsel erdoor. Verhit in een poffertjes pan wat olie en vul het met het mengsel en bak dit op laag vuur gaar.
poffertjes van gekruide tahu met ei
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr tahu
3 teentjes knoflook
1 sjalot
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
25 gr kipgehakt
1/2 theel kerriepoeder
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
3 eieren
olie
Cara membuat:
bereiding:
Pureer de tahu. Hak de knoflook, de sjalot en de keriting fijn. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de knoflook, de sjalot, de keriting en het gehakt totdat dit van kleur verandert. Voeg dan de tahu, de kerrie, de peper, het zout, de palmsuiker en de lente-ui erdoor en bak dit 1 minuut en zet apart.
Klop de eieren op en meng het tahu mengsel erdoor. Verhit in een poffertjes pan wat olie en vul het met het mengsel en bak dit op laag vuur gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.