Tumis Buncis Dan Petai
gestoofde boontje met peteh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr sperziebonen
10 petai/peteh bonen
1 tomaat
1 rode lombok
1 groene lombok
1 theel zout
2 theel bruine suiker
150 ml water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 rode lomboks
1 theel terasi/trasi
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes en de petai bone in kleine stukjes, de tomaat in plakjes en de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de petai, de tomaat, de boontjes en de lomboks toe en bak deze zacht. Dan dhet zout, de suiker en het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Cah Kangkung Manis - roerbak van kangkung met kecap
- Pepes galendo - Gekruide ikan teri in bananenblad
- Sateh bumbu kacang 2 - saté van geit
- Tumis Jamur Lokio - gebakken paddenstoelen met bieslook
- Sambal Goreng Kol - pittige roerbak van kool met garnalen en petai
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
- Gulai Ikan Cabai Rawit - viscurry met rawits
- Tom Chin Goong - soep met garnalenballen
- Garang Asem Tongkol -pittig gestoomde tonijn
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...