roerbak van boontjes met shiitake
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr sperzieboontjes
3 shiitake
1 theel sesamolie
1/2 ui
2 teentjes knoflook
1 eetl taosi
4 rode lomboks
3 Chinese kool bladeren
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
150 ml water
1 eetl tapioca bloem + water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes doormidden. Snijd de ui en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de kool in stukjes en snijd de shiitake in stukjes/plakjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en de sesamolie en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks en de taosi toe en bak het zacht.
Dan de boontjes, de shiitake, de kool, de peper, de palmsuiker, het zout en het water toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Dan de tapioca oplossing toevoegen en roer totdat de saus indikt. Serveer.