Bakwan Udang
gekruide garnalen koekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr garnalen, gepeld
1 limoen, sap
150 gr bloem
100 ml bouillon
1 ei
1 lente-ui
50 gr maiskorrels
100 gr wortel
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Meng de garnalen met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de lente-ui fijn en klop het ei op. Rasp de wortel. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar tot een homogene massa en laat dit tenminste 15 minuten rusten.
Verhit in een pan de olie en bak telkens 1 eetl van de massa goudbruin en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Jagoeng santen - maïs met kokos en suiker
- Putbaechu Doenjang Muchim - pittige salade van kool
- Timun mesanten - komkommer is kokossaus
- Soto Padang - vleessoep uit Padang
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Ayam Nanas - kip met ananas
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal goreng kentang kering
- Ayam Asap Goreng Renyah - gekruid gebakken gerookte kip
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...