Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Bakwan Udang - gekruide garnalen koekjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bakwan Udang
gekruide garnalen koekjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr garnalen, gepeld
1 limoen, sap
150 gr bloem
100 ml bouillon
1 ei
1 lente-ui
50 gr maiskorrels
100 gr wortel
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Meng de garnalen met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de lente-ui fijn en klop het ei op. Rasp de wortel. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar tot een homogene massa en laat dit tenminste 15 minuten rusten.
Verhit in een pan de olie en bak telkens 1 eetl van de massa goudbruin en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 136 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108439