zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal Ikan Teri
- Pindang Kuning
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Nasi Ubi
- Nasu Kadundung - gestoofde kip uit Mandar-Sulawesi
- Timun mesanten - komkommer is kokossaus
- Dadar Tegal - omelet met kokos
- Tahu goreng telor - tahoe gebakken in ei
- Telor asin - zoute eieren
- Tempe goreng - Gebakken tempe
Bakwan Udang - gekruide garnalen koekjes


Bakwan Udang
gekruide garnalen koekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr garnalen, gepeld
1 limoen, sap
150 gr bloem
100 ml bouillon
1 ei
1 lente-ui
50 gr maiskorrels
100 gr wortel
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Meng de garnalen met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de lente-ui fijn en klop het ei op. Rasp de wortel. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar tot een homogene massa en laat dit tenminste 15 minuten rusten.
Verhit in een pan de olie en bak telkens 1 eetl van de massa goudbruin en serveer.
gekruide garnalen koekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr garnalen, gepeld
1 limoen, sap
150 gr bloem
100 ml bouillon
1 ei
1 lente-ui
50 gr maiskorrels
100 gr wortel
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Meng de garnalen met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de lente-ui fijn en klop het ei op. Rasp de wortel. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar tot een homogene massa en laat dit tenminste 15 minuten rusten.
Verhit in een pan de olie en bak telkens 1 eetl van de massa goudbruin en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.