Bakwan Jamur
gefrituurde paddenstoelen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr champignons
250 gr oesterzwammen
2 rode lomboks
2 bosuitjes
100 gr bloem
1 1/2 eetl rijstmeel
1/4 theel bakpoeder
100 ml santen cair
3 jeruk purut blaadjes
1 ei
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 cm kunyit
2 kemiri noten
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de bumbu voor 3 minuten en zet apart.
Snijd de champignons en oesterzwammen in stukken/reepjes. Hak de lomboks en de jeruk purut fijn en snijd de bosuitjes in dunne plakjes. Klop het ei.
Meng de santen met de bloem, de rijstmeel en de bakpoeder tot een gladde massa. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng alles goed. Zorg ervoor de de paddenstoelen goed gecoat zijn.
Verhit in een pan de olie en frtuur de paddenstoelen goudbruin en gaar. Serveer met sambal rawit.