zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Jjajangmyun - mie met zwarte bonen saus
- Jukut Uni - nangka in een dikke kokossaus
- Sambal Nyuh - Sambal met kokos
- Soto Dengan
- Ayam Cabai Hijau - gebakken kip met groene sambal
- Sayur kerrie jawa
- Gay Hor Nueng - rode kip curry hapjes
- Bun Bo - vlees met pinda's
Bakwan Jamur - gefrituurde paddenstoelen


Bakwan Jamur
gefrituurde paddenstoelen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr champignons
250 gr oesterzwammen
2 rode lomboks
2 bosuitjes
100 gr bloem
1 1/2 eetl rijstmeel
1/4 theel bakpoeder
100 ml santen cair
3 jeruk purut blaadjes
1 ei
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 cm kunyit
2 kemiri noten
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de bumbu voor 3 minuten en zet apart.
Snijd de champignons en oesterzwammen in stukken/reepjes. Hak de lomboks en de jeruk purut fijn en snijd de bosuitjes in dunne plakjes. Klop het ei.
Meng de santen met de bloem, de rijstmeel en de bakpoeder tot een gladde massa. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng alles goed. Zorg ervoor de de paddenstoelen goed gecoat zijn.
Verhit in een pan de olie en frtuur de paddenstoelen goudbruin en gaar. Serveer met sambal rawit.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.