Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Bakwan Jamur - gefrituurde paddenstoelen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bakwan Jamur
gefrituurde paddenstoelen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr champignons
250 gr oesterzwammen
2 rode lomboks
2 bosuitjes
100 gr bloem
1 1/2 eetl rijstmeel
1/4 theel bakpoeder
100 ml santen cair
3 jeruk purut blaadjes
1 ei
olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 cm kunyit
2 kemiri noten
1 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de bumbu voor 3 minuten en zet apart.
Snijd de champignons en oesterzwammen in stukken/reepjes. Hak de lomboks en de jeruk purut fijn en snijd de bosuitjes in dunne plakjes. Klop het ei.
Meng de santen met de bloem, de rijstmeel en de bakpoeder tot een gladde massa. Voeg dan de  overige ingrediënten toe en meng alles goed. Zorg ervoor de de paddenstoelen goed gecoat zijn.
Verhit in een pan de olie en frtuur de paddenstoelen goudbruin en gaar. Serveer met sambal rawit.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 529 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091938