Bakwan Jagung Kencur
met kencur gekruide maiskoekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 suikermais
1 ei
1 lente-ui
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 rode lomboks
3 cm kencur
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
snijd de mais van de kolf. Snijd de lente-ui in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Verhit in een pan de olie en voeg 1 eetl van het maismengsel toe en druk dit plat tegen de rand van de pan en bak het bruin en gaar. Laat het uitlekken en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Sambal plecing - sambal met tomaat
- Ati Ampela Masak Pedas - zeer pittig gebakken levertjes
- Sambal jeruk nipis
- Temo coe - traditionele cake uit Noord-Sumatra
- Sambal Embe - sambal rawit uit Bali
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Telur Goreng Isi Tahu - met tahu gevulde gebakken eieren
- Rujak petis
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!