Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Bakso Penyet Sambal Gledek - gehaktballetjes met een pittige sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bakso Penyet Sambal Gledek
gehaktballetjes met een pittige sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 basko sapi / gehaktballetjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
10 rode lomboks
10 rode rawits
1/2 eetl terasi/trasi

Taburan:
garnering:
1 limoen, sap
1 eetl kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de bakso gaar. Laat deze daarna uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de bakso bruin. Druk daarna de bakso stevig in de sambal en serveer het met het limoensap en de kecap.

Sambal:
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Meng dan de palmsuiker en het zout erdoor en bak nog voor 2 minuten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108141