Bakso Penyet Sambal Gledek
gehaktballetjes met een pittige sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 basko sapi / gehaktballetjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
10 rode lomboks
10 rode rawits
1/2 eetl terasi/trasi
Taburan:
garnering:
1 limoen, sap
1 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de bakso gaar. Laat deze daarna uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de bakso bruin. Druk daarna de bakso stevig in de sambal en serveer het met het limoensap en de kecap.
Sambal:
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Meng dan de palmsuiker en het zout erdoor en bak nog voor 2 minuten.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging bumbu Bali 1 - kruidig, gestoofd rundvlees
- Botok Teri - vis met gekruide kokos
- Guay Tiaw Paad Thai - Thaise gebakken mie
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Krupuk Ikan Palembang - Kroepoek gemaakt van visdeeg
- Ayam Woku Balanga (Manado) - pittig gebakken kip in het groen
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Tahu ungkep woku - geel gestoofde tofu in kruidige saus
- Nasi Goreng Nanas - Gebakken rijst met ananas
- Bakso Sapi Saus Padang - gehaktballetjes met een pittige saus uit Padang
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...