logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bakso Penyet Sambal Gledek
gehaktballetjes met een pittige sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 basko sapi / gehaktballetjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
10 rode lomboks
10 rode rawits
1/2 eetl terasi/trasi

Taburan:
garnering:
1 limoen, sap
1 eetl kecap manis

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water en kook de bakso gaar. Laat deze daarna uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de bakso bruin. Druk daarna de bakso stevig in de sambal en serveer het met het limoensap en de kecap.

Sambal:
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Meng dan de palmsuiker en het zout erdoor en bak nog voor 2 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 182 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160337