Bakso Mercon
pittige gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gehaktballetjes (rund)
2 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
2 eetl kecap manis
100 ml water
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 rode lomboks
100 gr rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de balletjes in plakken. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes bruin en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan wat olie en fruit de bumbu samen met de salam en de jeruk purut voor 5 minuten.
Voeg dan de balletjes, het water, de kecap, het zout en de palmsuiker toe en meng goed en kook totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Gurih Asem - gebakken vis in tamarindeaus
- Daging Empal - Gekruid en gebakken rundvlees
- Sambal prei
- Watar Kawuhuk - maïskorrels met kokos
- Acar Udang - Zoetzuur van garnalen
- Tahu Berontak - Gevulde tahu/tofu
- Lapis Daging Probolinggo - gebakken rundvlees op de wijze uit Probolinggo
- Udang Goreng Tabur Cabai - gebakken pittige garnalen
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Oblok-oblok
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!