banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Bebek Kremes - gebakken gekruide eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebek Kremes
gebakken gekruide eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend (jong)
1 eetl limoensap
500 ml water
3 eetl tapioca bloem
2 eetl rijstmeel
1 serai/sereh/citroengras
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
olie

Haluskan:
bumbu:
1 sjalot
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel ketumbar, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 5 stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de eend, de bumbu, de serai, de salam en de jeruk purut. Sluit de pan af met de deksel en kook de eend gaar. Schep de eend daarna uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak de eend goudbruin en zet apaprt.
Meng de tapioca met de rijstmeel en wat water/bouillon en vorm hiervan een beslag. Verhit in een pan wat olie en bak het beslag tot knapperige stukjes/kruimels. Strooi dit daarna over de eend en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39804265