gebakken gekruide eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend (jong)
1 eetl limoensap
500 ml water
3 eetl tapioca bloem
2 eetl rijstmeel
1 serai/sereh/citroengras
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
olie
Haluskan:
bumbu:
1 sjalot
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel ketumbar, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 5 stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de eend, de bumbu, de serai, de salam en de jeruk purut. Sluit de pan af met de deksel en kook de eend gaar. Schep de eend daarna uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak de eend goudbruin en zet apaprt.
Meng de tapioca met de rijstmeel en wat water/bouillon en vorm hiervan een beslag. Verhit in een pan wat olie en bak het beslag tot knapperige stukjes/kruimels. Strooi dit daarna over de eend en serveer.