Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 21 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Bebek Kukus Arak - gekruide gestoomde eend met arak

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bebek Kukus Arak
gekruide gestoomde eend met arak

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr eend, schoongemaakt
2000 ml water
5 eetl arak
300 ml olie

5 cm jahe
2 lente-ui
1 eetl palmsuiker
3 eetl kecap manis
250 gr mosterdkool, gekookt
50 gr wortel
100 gr bambuscheuten
25 gr shiitake paddenstoelen
1 eetl maizena + 2 eetl water

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. voeg dan een eend toe en laat het 5 minuten staa. Schep dan de eend eruit en wrijf deze in met 3 eetl arak. Verhit in een pan de olie en bak de eend bruin. Schep de eend uit de pan en snijd deze doormidden.
Snijd de lente-ui in stukjes, de wortel in plakjes en de bambuscheuten julienne. Snijd de shiitake in reepjes. Rasp de jahe.
Verhit in een pan 2 eetl van de gebruikt olie en roerbak de jahe, de palmsuiker, de kecap en de arak. Voeg de eend toe en laat deze 10 minuten marineren. Dan de eend met de marinade in 2 uur gaar stomen.
Verhit 2 eetl van de gebruikte olie en roerbak de wortel, de bambuscheuten, de lente-ui en de shiitake voor 2 minuten. Voeg dan de gebruikte kuiden/saus van de gestoomde eend toe en meng goed. Vervolgens de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt. Leg de mosterdkool in een schaal en leg daarop de eend. Giet de saus over de eend en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 175 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41465201