Bebek Kukus Arak
gekruide gestoomde eend met arak
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr eend, schoongemaakt
2000 ml water
5 eetl arak
300 ml olie
5 cm jahe
2 lente-ui
1 eetl palmsuiker
3 eetl kecap manis
250 gr mosterdkool, gekookt
50 gr wortel
100 gr bambuscheuten
25 gr shiitake paddenstoelen
1 eetl maizena + 2 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. voeg dan een eend toe en laat het 5 minuten staa. Schep dan de eend eruit en wrijf deze in met 3 eetl arak. Verhit in een pan de olie en bak de eend bruin. Schep de eend uit de pan en snijd deze doormidden.
Snijd de lente-ui in stukjes, de wortel in plakjes en de bambuscheuten julienne. Snijd de shiitake in reepjes. Rasp de jahe.
Verhit in een pan 2 eetl van de gebruikt olie en roerbak de jahe, de palmsuiker, de kecap en de arak. Voeg de eend toe en laat deze 10 minuten marineren. Dan de eend met de marinade in 2 uur gaar stomen.
Verhit 2 eetl van de gebruikte olie en roerbak de wortel, de bambuscheuten, de lente-ui en de shiitake voor 2 minuten. Voeg dan de gebruikte kuiden/saus van de gestoomde eend toe en meng goed. Vervolgens de maizena oplossing toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt. Leg de mosterdkool in een schaal en leg daarop de eend. Giet de saus over de eend en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Wu Xiang Fen - 五香粉 - vijfkruiden poeder
- Plecing Kangkung - Waterspinazie met sambal
- Oi Kimchi 오이김치 - kimchi van komkommer
- Ayam Kelak Bage - kippensoep uit Mataran
- Ayam Parape - stukjes gebakken kip
- Ikan Cakalang Goreng - Geroerbakte vis
- Sambal kemang - Sambal van halfrijpe kweepeer
- Sayur Sawi Putih Kuah - gestoofde Chinese kool
- Kai Pad Bai Gra Prou - Kip met basilicum en chilipepers
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...