logo
Poh taek
vissoep met basilicum
ingrediënten:
1000 ml (thaise) kippenbouillon
1 verse krab, schoongemaakt in 6 stukken gesneden
150 gr witte vis filets, in stukjes gesneden
6 gamba's
6 mosselen
170 gr inktvis,in 2 cm lange stukjes gesneden
2 serehstengels, gekneusd
8 cm kunyit (galangal/koenjit/geelwortel) gesneden
3 djerut purut blaadjes (kaffir lime)
2 eetl vissaus (nam pla)
1/4 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl limoensap
8 rode rawits, fijngesneden
handje horapa (thaise basilicum blaadjes)
bereiding:
Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook en voeg daar de krab aan toe. Voeg dan de sereh, de kunyit, de djerut purutblaadjes aan toe en dan de vis, de gamba's, de mosselen en de inktvis. Laat alles voor 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
Voeg dan de vissaus, de gula jawa en de limoensap toe en serveer het met de basilicumblaadjes en de rawits.

Add comment

Submit

who is online

We have 117 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42986777