Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Poh taek - vissoep met basilicum

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Poh taek
vissoep met basilicum
ingrediënten:
1000 ml (thaise) kippenbouillon
1 verse krab, schoongemaakt in 6 stukken gesneden
150 gr witte vis filets, in stukjes gesneden
6 gamba's
6 mosselen
170 gr inktvis,in 2 cm lange stukjes gesneden
2 serehstengels, gekneusd
8 cm kunyit (galangal/koenjit/geelwortel) gesneden
3 djerut purut blaadjes (kaffir lime)
2 eetl vissaus (nam pla)
1/4 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl limoensap
8 rode rawits, fijngesneden
handje horapa (thaise basilicum blaadjes)
bereiding:
Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook en voeg daar de krab aan toe. Voeg dan de sereh, de kunyit, de djerut purutblaadjes aan toe en dan de vis, de gamba's, de mosselen en de inktvis. Laat alles voor 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
Voeg dan de vissaus, de gula jawa en de limoensap toe en serveer het met de basilicumblaadjes en de rawits.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 133 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275735