Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Poh taek - vissoep met basilicum

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Poh taek
vissoep met basilicum
ingrediënten:
1000 ml (thaise) kippenbouillon
1 verse krab, schoongemaakt in 6 stukken gesneden
150 gr witte vis filets, in stukjes gesneden
6 gamba's
6 mosselen
170 gr inktvis,in 2 cm lange stukjes gesneden
2 serehstengels, gekneusd
8 cm kunyit (galangal/koenjit/geelwortel) gesneden
3 djerut purut blaadjes (kaffir lime)
2 eetl vissaus (nam pla)
1/4 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl limoensap
8 rode rawits, fijngesneden
handje horapa (thaise basilicum blaadjes)
bereiding:
Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook en voeg daar de krab aan toe. Voeg dan de sereh, de kunyit, de djerut purutblaadjes aan toe en dan de vis, de gamba's, de mosselen en de inktvis. Laat alles voor 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
Voeg dan de vissaus, de gula jawa en de limoensap toe en serveer het met de basilicumblaadjes en de rawits.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233540