zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Buncis Tumis Ampela - roerbak van sperziebonen met kip
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Semur Lidah - ossetong in nootmuskaatsaus
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Rundvlees met aardappelen
- Rawon Blora - zwarte rundvleessoep uit Blora (Midden-Java)
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Asin Ikan Mas - Karper in een friszure saus
Poh taek - vissoep met basilicum


Poh taek
vissoep met basilicum
vissoep met basilicum
ingrediënten:
1000 ml (thaise) kippenbouillon
1 verse krab, schoongemaakt in 6 stukken gesneden
150 gr witte vis filets, in stukjes gesneden
6 gamba's
6 mosselen
170 gr inktvis,in 2 cm lange stukjes gesneden
2 serehstengels, gekneusd
8 cm kunyit (galangal/koenjit/geelwortel) gesneden
3 djerut purut blaadjes (kaffir lime)
2 eetl vissaus (nam pla)
1/4 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl limoensap
8 rode rawits, fijngesneden
handje horapa (thaise basilicum blaadjes)
bereiding:
Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook en voeg daar de krab aan toe. Voeg dan de sereh, de kunyit, de djerut purutblaadjes aan toe en dan de vis, de gamba's, de mosselen en de inktvis. Laat alles voor 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
Voeg dan de vissaus, de gula jawa en de limoensap toe en serveer het met de basilicumblaadjes en de rawits.
1000 ml (thaise) kippenbouillon
1 verse krab, schoongemaakt in 6 stukken gesneden
150 gr witte vis filets, in stukjes gesneden
6 gamba's
6 mosselen
170 gr inktvis,in 2 cm lange stukjes gesneden
2 serehstengels, gekneusd
8 cm kunyit (galangal/koenjit/geelwortel) gesneden
3 djerut purut blaadjes (kaffir lime)
2 eetl vissaus (nam pla)
1/4 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl limoensap
8 rode rawits, fijngesneden
handje horapa (thaise basilicum blaadjes)
bereiding:
Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook en voeg daar de krab aan toe. Voeg dan de sereh, de kunyit, de djerut purutblaadjes aan toe en dan de vis, de gamba's, de mosselen en de inktvis. Laat alles voor 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
Voeg dan de vissaus, de gula jawa en de limoensap toe en serveer het met de basilicumblaadjes en de rawits.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.