banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Poh taek - vissoep met basilicum

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Poh taek
vissoep met basilicum
ingrediënten:
1000 ml (thaise) kippenbouillon
1 verse krab, schoongemaakt in 6 stukken gesneden
150 gr witte vis filets, in stukjes gesneden
6 gamba's
6 mosselen
170 gr inktvis,in 2 cm lange stukjes gesneden
2 serehstengels, gekneusd
8 cm kunyit (galangal/koenjit/geelwortel) gesneden
3 djerut purut blaadjes (kaffir lime)
2 eetl vissaus (nam pla)
1/4 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl limoensap
8 rode rawits, fijngesneden
handje horapa (thaise basilicum blaadjes)
bereiding:
Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook en voeg daar de krab aan toe. Voeg dan de sereh, de kunyit, de djerut purutblaadjes aan toe en dan de vis, de gamba's, de mosselen en de inktvis. Laat alles voor 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
Voeg dan de vissaus, de gula jawa en de limoensap toe en serveer het met de basilicumblaadjes en de rawits.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39657051