Thais rundvlees met steranijs
stoof/soep
Ingrediënten:
1000 ml bouillon (kip/groenten)
500 gr rundvlees
4 teentjes knoflook
3 koriander wortels
2 kaneel stokjes
4 ster anijs
2 eetl kecap asin
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel palmsuiker
125 gr tauge
garnering:
1 lente-ui
klein bosje koriander blaadjes
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en hak de knoflook en de koriander wortels fijn. Verhit in een wok/pan de bouillon en voeg het vlees, de knoflook, de koriander wortels, de kaneel, de ster anijs, de kecap, de vissaus en de suiker toe en laat het geheel zachtjes 30 minuten sudderen. Verdeel de tauge over de soupkommen en schep daarover de vleessoep. Garneer het met de gehakte lenteui en korianderblaadjes.
Zoeken
Laatst gelezen
- Buras
- Tumis Kerang Hijau - gestoofde mosselen
- Winko Babat
- Adobong Manok Sa Gata - kip adobo in een pittige saus van kokosmelk
- Pa Piong Duku Tedong - Pittig gekruid rundvlees met prei
- Empal Jawa - gemarineerd gebakken rundvlees
- Sala Udang - krokant gebakken gekruide garnalen
- Gulai Kapa
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...