Tempe Gembus Masak Leunca
gebakken tempe en leunca
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe gembus
100 gr leunca
1 salam blad
3 eetl tauco
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode rawits
1/2 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokken. Snijd de sjalotjes, de knoflook, de rawits en de tomaat in dunne plakjes/
Verhit in een pan de olie en de fruit de sjalotjes, de knoflook, de rawits en de tomaat voor 3 minuten. Voeg dan de tempe en de leunca toe en meng goed.
Voeg dan de tauco, het zout, de palmsuiker en het water toe en kook/bak totdat de tempe gaar is geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Osik Daging - in kokosmelk gestoofd rundvlees uit Oost-Java
- Kacang Goreng
- Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
- Telur Bumbu Bali - eieren in een pittige rode saus
- Cilok - Tapioca balletjes in pindasaus
- Khao Paad II
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Ikan Belanak Masak Acar Kuning - gebakken vis in een geelgroene kruidensaus
- Angeun Lada - Rundvlees met bamboe in een kruidige saus
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...