gekruide en gebakken tempe en tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempe
1 blok tahu/tofu
2 theel. asem
150 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
250 ml water
5 salam blad
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem en de suiker met het water. Snijd de tahu en tempe in dikke plakken. Rooster de ketumbar eerst voor 2 minuten in een droge koekenpan en wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het water.
Verhit het water en voeg het zout, de salam, de tempe en de tahu toe en kook dit zachtjes totdat het vocht is verdampt. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tempe en de tahu voor 5 minuten.
ingrediënten:
1 blok tempe
1 blok tahu/tofu
2 theel. asem
150 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
250 ml water
5 salam blad
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem en de suiker met het water. Snijd de tahu en tempe in dikke plakken. Rooster de ketumbar eerst voor 2 minuten in een droge koekenpan en wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het water.
Verhit het water en voeg het zout, de salam, de tempe en de tahu toe en kook dit zachtjes totdat het vocht is verdampt. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tempe en de tahu voor 5 minuten.