logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tempe Dan Tahu Bacem
gekruide en gebakken tempe en tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempe
1 blok tahu/tofu
2 theel. asem
150 gr geraspte gula jawa (palmsuiker)
250 ml water
5 salam blad
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem en de suiker met het water. Snijd de tahu en tempe in dikke plakken. Rooster de ketumbar eerst voor 2 minuten in een droge koekenpan en wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met het water.
Verhit het water en voeg het zout, de salam, de tempe en de tahu toe en kook dit zachtjes totdat het vocht is verdampt. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tempe en de tahu voor 5 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 52 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161026