Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Sayur Labu Siam - sajoer van chayote

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Labu Siam
sajoer van chayote
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees
water
2 chayotes (labu siam)
2 lente-uitjes
1 theel asem
1 eetl water
3 eetl selderijblad
zout naar smaak
3 eetl olie

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)

Haluskan:
boemboe:
10 rode rawits
5 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel zwarte peper
2 kemiri noten
1 eetl ebi
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan het vlees met genoeg water met zout en stoof het vlees zachtjes gaar. Er moet 1000 ml bouillon overblijven. Snijd het vlees vervolgens in kleine blokjes. Pel de chayotes en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Snijd de lente-uitjes in 1,5 cm lang stukken. Meng de asem met de eetl water. Week de ebi kort in heet water en laat het uitlekken. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens het vlees toe gevolgd door de bouillon. Wanneer het geheel is gaan koken, dan de chayote, de lente-uitjes, de selderij en het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de chayote gaar is. Serveer het bestrooid met bawang goreng.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233626