banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sayur Labu Siam
sajoer van chayote
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees
water
2 chayotes (labu siam)
2 lente-uitjes
1 theel asem
1 eetl water
3 eetl selderijblad
zout naar smaak
3 eetl olie

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)

Haluskan:
boemboe:
10 rode rawits
5 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel zwarte peper
2 kemiri noten
1 eetl ebi
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan het vlees met genoeg water met zout en stoof het vlees zachtjes gaar. Er moet 1000 ml bouillon overblijven. Snijd het vlees vervolgens in kleine blokjes. Pel de chayotes en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Snijd de lente-uitjes in 1,5 cm lang stukken. Meng de asem met de eetl water. Week de ebi kort in heet water en laat het uitlekken. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens het vlees toe gevolgd door de bouillon. Wanneer het geheel is gaan koken, dan de chayote, de lente-uitjes, de selderij en het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de chayote gaar is. Serveer het bestrooid met bawang goreng.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39530832