sajoer van chayote
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr rundvlees
water
2 chayotes (labu siam)
2 lente-uitjes
1 theel asem
1 eetl water
3 eetl selderijblad
zout naar smaak
3 eetl olie
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
Haluskan:
boemboe:
10 rode rawits
5 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel zwarte peper
2 kemiri noten
1 eetl ebi
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan het vlees met genoeg water met zout en stoof het vlees zachtjes gaar. Er moet 1000 ml bouillon overblijven. Snijd het vlees vervolgens in kleine blokjes. Pel de chayotes en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Snijd de lente-uitjes in 1,5 cm lang stukken. Meng de asem met de eetl water. Week de ebi kort in heet water en laat het uitlekken. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens het vlees toe gevolgd door de bouillon. Wanneer het geheel is gaan koken, dan de chayote, de lente-uitjes, de selderij en het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de chayote gaar is. Serveer het bestrooid met bawang goreng.
ingrediënten:
200 gr rundvlees
water
2 chayotes (labu siam)
2 lente-uitjes
1 theel asem
1 eetl water
3 eetl selderijblad
zout naar smaak
3 eetl olie
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
Haluskan:
boemboe:
10 rode rawits
5 teentjes knoflook
2 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel zwarte peper
2 kemiri noten
1 eetl ebi
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan het vlees met genoeg water met zout en stoof het vlees zachtjes gaar. Er moet 1000 ml bouillon overblijven. Snijd het vlees vervolgens in kleine blokjes. Pel de chayotes en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Snijd de lente-uitjes in 1,5 cm lang stukken. Meng de asem met de eetl water. Week de ebi kort in heet water en laat het uitlekken. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg vervolgens het vlees toe gevolgd door de bouillon. Wanneer het geheel is gaan koken, dan de chayote, de lente-uitjes, de selderij en het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de chayote gaar is. Serveer het bestrooid met bawang goreng.