zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Kaeng Pet Yaang - eend in een pittige curry
- Telur Bumbu Bali - eieren in een pittige rode saus
- Nasi Betawi
- Telor gule bengala - eieren met kerrie
- Chan Pei Fun Gai - gerookte mandarijnen kip
- Belantjang - rundvlees
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Soto ayam lagi
- Rendang Ikan Asap - pittige rendang van gerookte vis
Tenggiri Lempah Kuning - gestoofde makreel in kruidige saus


Tenggiri Lempah Kuning
gestoofde makreel in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 makreel (600 gr)
1 eetl limoensap
1/4 ananas
2 tomaten
2 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
1 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1200 ml water
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 rode rawits
7 cm kunyit, geroosterd
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap. Laat het 10 minuten intrekken en spoel het daarna af. Snijd de vis in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de ananas en de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de serai en de lengkuas en breng aan de kook. Voeg dan de vis, de palmsuiker, het zout en en asamwater toe en kook totdat de vis van kleur verandert.
Dan de ananas toevoegen en kook deze zacht. Vervolgens de tomaten toevoegen en meng goed. Serveer als deze wat zacht zijn geworden.
gestoofde makreel in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 makreel (600 gr)
1 eetl limoensap
1/4 ananas
2 tomaten
2 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
1 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1200 ml water
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 rode rawits
7 cm kunyit, geroosterd
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap. Laat het 10 minuten intrekken en spoel het daarna af. Snijd de vis in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de ananas en de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de serai en de lengkuas en breng aan de kook. Voeg dan de vis, de palmsuiker, het zout en en asamwater toe en kook totdat de vis van kleur verandert.
Dan de ananas toevoegen en kook deze zacht. Vervolgens de tomaten toevoegen en meng goed. Serveer als deze wat zacht zijn geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.