Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Tenggiri Lempah Kuning - gestoofde makreel in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tenggiri Lempah Kuning
gestoofde makreel in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 makreel (600 gr)
1 eetl limoensap
1/4 ananas
2 tomaten
2 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
1 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1200 ml water

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 rode rawits
7 cm kunyit, geroosterd
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met het limoensap. Laat het 10 minuten intrekken en spoel het daarna af. Snijd de vis in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de ananas en de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de serai en de lengkuas en breng aan de kook. Voeg dan de vis, de palmsuiker, het zout en en asamwater toe en kook totdat de vis van kleur verandert.
Dan de ananas toevoegen en kook deze zacht. Vervolgens de tomaten toevoegen en meng goed. Serveer als deze wat zacht zijn geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 162 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936414