Tenggiri Masak Taoco
gebakken makreel met taotjo/tauco
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel filet
1/4 theel limoensap
1/8 theel zout
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
1 cm laos
3 groene lomboks
3 eetl taoco/taotjo
2 eetl kecap asin
1/4 theel vissaus
1/4 theel peper
olie
100 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 3x3x3 cm en marineer deze met het zout en het limoensap voor tenminste 15 minuten. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks in schuine ringen. Rasp de laos. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de laos, de sereh, de salam, de jahe en de lomboks voor 4 minuten. voeg dan de tauco toe en meng goed. Vervolgens de vis toevoegen met de kecap, de vissaus, en de peper en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vocht is verdampt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kimchi van komkommer
- Gulai Kapau - in kokosmelk gestoofde groenten met vlees
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Rujak cingur - Groenten met koeienneus en pindasaus
- Semur Kacang Merah - stoofschotel met rode bonen en tahu
- Sapi Kerrie - rundvlees met kerrie
- Oe manu
- Rendang - rendang van rundvlees
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...