logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tenggiri Masak Taoco
gebakken makreel met taotjo/tauco

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel filet
1/4 theel limoensap
1/8 theel zout
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras
1 cm laos
3 groene lomboks
3 eetl taoco/taotjo
2 eetl kecap asin
1/4 theel vissaus
1/4 theel peper
olie
100 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 3x3x3 cm en marineer deze met het zout en het limoensap voor tenminste 15 minuten. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de lomboks in schuine ringen. Rasp de laos. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de laos, de sereh, de salam, de jahe en de lomboks voor 4 minuten. voeg dan de tauco toe en meng goed. Vervolgens de vis toevoegen met de kecap, de vissaus, en de peper en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vocht is verdampt.

Add comment

Submit

who is online

We have 120 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151486