logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sambal Boet
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
11 rode lomboks,
2 teentjes knoflook
2 eetl asem
5 gepofte kemiries
1 theel trassie
3 theel gula jawa
1/2 theel ketumbar
1/2 theel laos
mespuntje kencur
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze ragfijn. Snijd de knoflook ragfijn. Wrijf of maal de asem met de kemiri, de trassi, de knoflook, de ketumbar, de kencur, het zout, de laos en 1,5 theel palmsuiker tot een pasta. Voeg dan de lomboks toe en wrijf of maal deze ook fijn. Meng dan de rest van de palmsuiker erdoor en wrijf/maal dit mee.

Add comment

Submit

who is online

We have 103 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139893