Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Boet

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Boet
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
11 rode lomboks,
2 teentjes knoflook
2 eetl asem
5 gepofte kemiries
1 theel trassie
3 theel gula jawa
1/2 theel ketumbar
1/2 theel laos
mespuntje kencur
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze ragfijn. Snijd de knoflook ragfijn. Wrijf of maal de asem met de kemiri, de trassi, de knoflook, de ketumbar, de kencur, het zout, de laos en 1,5 theel palmsuiker tot een pasta. Voeg dan de lomboks toe en wrijf of maal deze ook fijn. Meng dan de rest van de palmsuiker erdoor en wrijf/maal dit mee.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 176 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930428