Bahan-bahan:
ingrediënten:
11 rode lomboks,
2 teentjes knoflook
2 eetl asem
5 gepofte kemiries
1 theel trassie
3 theel gula jawa
1/2 theel ketumbar
1/2 theel laos
mespuntje kencur
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze ragfijn. Snijd de knoflook ragfijn. Wrijf of maal de asem met de kemiri, de trassi, de knoflook, de ketumbar, de kencur, het zout, de laos en 1,5 theel palmsuiker tot een pasta. Voeg dan de lomboks toe en wrijf of maal deze ook fijn. Meng dan de rest van de palmsuiker erdoor en wrijf/maal dit mee.
ingrediënten:
11 rode lomboks,
2 teentjes knoflook
2 eetl asem
5 gepofte kemiries
1 theel trassie
3 theel gula jawa
1/2 theel ketumbar
1/2 theel laos
mespuntje kencur
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze ragfijn. Snijd de knoflook ragfijn. Wrijf of maal de asem met de kemiri, de trassi, de knoflook, de ketumbar, de kencur, het zout, de laos en 1,5 theel palmsuiker tot een pasta. Voeg dan de lomboks toe en wrijf of maal deze ook fijn. Meng dan de rest van de palmsuiker erdoor en wrijf/maal dit mee.