zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Oblok-oblok kuning - tahoe/tempégerecht met boontjes
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Tahu Telur Surabaya - omelet van tahu met een pittige donkere saus
- Bidji Salak - rijstkoekjes met suiker en kokos
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos
- Tahu tempe bacem - gestoofde gebakken tahu en tempe
- Brokoli Balut Tepung Pedas - gefrituurde broccoli in een pittig jasje
- Dendeng goreng manis - zoet gebakken rundvlees
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
Sayur Bening Sawi - gestoofde kool met gehaktballetjes


Sayur Bening Sawi
gestoofde kool met gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr chinese kool
5 bakso sapi / gehaktballetjes
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
4 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
300 ml water / kippenbouillon
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in vierkante stukken. Snijd de knoflook, de sjalotjes en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de bakso doormidden of in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan het water/bouillon toe en breng het al roerend aan de kook.
Dan de kool, de bakso, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
gestoofde kool met gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr chinese kool
5 bakso sapi / gehaktballetjes
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
4 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
300 ml water / kippenbouillon
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in vierkante stukken. Snijd de knoflook, de sjalotjes en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de bakso doormidden of in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan het water/bouillon toe en breng het al roerend aan de kook.
Dan de kool, de bakso, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.