Sayap Goreng Ebi
gebakken gekruide kippenvleugeltjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenvleugeltjes
1 theel limoensap
1 eetl ebi
2 salam blaadjes
1 sereh stengel
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 cm laos
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1/2 theel ketumbar
2 kemiri noten
1 cm jahe
1 cm kunyit
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vleugels met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Week de ebi in wat water, rooster deze in een droge koekenpan en stamp deze daarna fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de vleugels toe en bak deze kort. Dan de ebi, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng. Vervolgens het water toevoegen en bak alles verder gaar.