Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sayap Goreng Ebi - gebakken gekruide kippenvleugeltjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayap Goreng Ebi
gebakken gekruide kippenvleugeltjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 kippenvleugeltjes
1 theel limoensap
1 eetl ebi
2 salam blaadjes
1 sereh stengel
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
1 cm laos
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1/2 theel ketumbar
2 kemiri noten
1 cm jahe
1 cm kunyit
2 rode lomboks
 
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vleugels met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Week de ebi in wat water, rooster deze in een droge koekenpan en stamp deze daarna fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de vleugels toe en bak deze kort. Dan de ebi, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng. Vervolgens het water toevoegen en bak alles verder gaar.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 527 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091378