Kinca Durian / Kintja Durian
rijstbal met kokos-durian saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr durian vruchtvlees
250 ml santen
100 gr beras ketan (witte kleefrijst)
100 gr palmsuiker
250 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Meng de santen met het water. Giet 100 ml van dit mengsel bij de rijst en roer dit totdat al het vocht is opgenomen. Stoom vervolgens de rijst totdat deze transparant wordt. Vorm van de rijst een balletje.
Verhit in een pan het overgebleven mengsel samen met de palmsuiker en de durian vruchtvlees en laat dit zachtjes koken tot het een glad mengsel is geworden. Giet daarna de saus over de bal en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Patjri Belimbing - stervrucht in saus
- Sayap ayam panggang bumbu paniki - zeer stevig gekruide gegrilde kip
- Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging besengek - Gestoofd geroosterd rundvlees
- Semur Tahus Pedas - pittig stoofpotje van tahu uit Noord-Sumatra
- Nasi Ubi
- Ayam Putih 2 - stukje gebakken gekruid kip in een saus van kokosmelk
- Nam Pla Prig - chili vissaus
- Ayam Pelalah - pittig gebakken kip/vleeskuiken uit Bali
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...