Klapertart Manado
kokos gebakjes uit Manado
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 ml melk
125 gr suiker
1/2 theel zout
1 vanille of 1/4 theel vanille pasta
200 ml kokoswater
25 gr bloem
50 gr maizena
2 eetl boter
3 eieren, gesplitst
250 gr verse kokossliertjes
50 gr rozijnen
50 gr walnoten
1 eiwit
75gr fijne suiker
1 eetl maizena
Cara membuat:
bereiding:
Meng de bloem en de maizena met het koksoswater en roer totdat alles in opgelost. Verhit in een pan de melk samen met de suiker, het zout en de vanille en breng aan de kook. Voeg het kokoswater toe en roer totdat het dik wordt. Voeg de boter en het eigeel toe en roer goed. Schep de kokos en de helft van de walnoten en rozijnen erdoor en meng tot een beslag.
Giet het beslag in vormpjes en bak deze in 50 minuten op 160gr gaar. Klop de eiwitten met de suiker tot een slagroom en meng de maizena erdoor. Schep het mengsel over de vormpjes samen met de walnoten en rozijnen en bak het nog voor 20 minuten op 170/180 gr. totdat het bruin is geworden.