Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Klapertart Manado - kokos gebakjes uit Manado

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Klapertart Manado
kokos gebakjes uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 ml melk
125 gr suiker
1/2 theel zout
1 vanille of 1/4 theel vanille pasta
200 ml kokoswater
25 gr bloem
50 gr maizena
2 eetl boter
3 eieren, gesplitst
250 gr verse kokossliertjes
50 gr rozijnen
50 gr walnoten
1 eiwit
75gr fijne suiker
1 eetl maizena
 
Cara membuat:
bereiding:
Meng de bloem en de maizena met het koksoswater en roer totdat alles in opgelost. Verhit in een pan de melk samen met de suiker, het zout en de vanille en breng aan de kook. Voeg het kokoswater toe en roer totdat het dik wordt. Voeg de boter en het eigeel toe en roer goed. Schep de kokos en de helft van de walnoten en rozijnen erdoor en meng tot een beslag.
Giet het beslag in vormpjes en bak deze in 50 minuten op 160gr gaar. Klop de eiwitten met de suiker tot een slagroom en meng de maizena erdoor. Schep het mengsel over de vormpjes samen met de walnoten en rozijnen en bak het nog voor 20 minuten op 170/180 gr. totdat het bruin is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256918