zoeken
Recente reacties




Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.


Laatst gelezen
- Yaam Yai - salade van gemengde groente
- Beef Szechuan - biefstuk met bleekselderij en paprika
- Sambal riport
- Udang Saus Padang - garnalen in pittige saus
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Acar Benig - atjar
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
- Sambal taotjo - sambal van sojabonen
- Sambal Gami - Tomaat-uien saus uit Kalimantan
- Sangkhaya Fakthong - pompoen met custard
Tumis Kerang - gebakken mosselen


Tumis Kerang
gebakken mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr mosselen
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 serehstengel
1 eetl sambal ulek (zie recept)
1 theel trasi
2 eetl kecap manis
1 eetl vissaus
3 eetl limoen sap
1 eetl sesame olie
1 theel zout
1 theel peper
3 eetl olie
Taburan:
garnering
2 lente uitjes
Cara membuat:
bereiding;
Was de mosselen. Snijd de knoflook fijn en rasp de jahe. Hak de lenteuitjes fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de jahe en de sereh toe en vervolgens de mosselen en bak deze onder voortdurend roeren. Voeg de sambal, de trasi, de kecap en de vissaus toe en bak de mosselen verder gaar. Meng dan het zout, de peper, het limoensap en de sesame olie er door. Garneer de mosselen met de lenteuitjes en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.