Tumis Kerang
gebakken mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr mosselen
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 serehstengel
1 eetl sambal ulek (zie recept)
1 theel trasi
2 eetl kecap manis
1 eetl vissaus
3 eetl limoen sap
1 eetl sesame olie
1 theel zout
1 theel peper
3 eetl olie
Taburan:
garnering
2 lente uitjes
Cara membuat:
bereiding;
Was de mosselen. Snijd de knoflook fijn en rasp de jahe. Hak de lenteuitjes fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de jahe en de sereh toe en vervolgens de mosselen en bak deze onder voortdurend roeren. Voeg de sambal, de trasi, de kecap en de vissaus toe en bak de mosselen verder gaar. Meng dan het zout, de peper, het limoensap en de sesame olie er door. Garneer de mosselen met de lenteuitjes en serveer.