zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Tumis Kecipir Kacang Panjang - gestoofde gekruide boontjes
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Iga Sapi Goyang Lidah - gekruide geroosterde spareribs
- Ansjovis bouillon 1 - eenvoudig
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus
Tumis Kerang Darah - gestoofde pittige kokkels


Tumis Kerang Darah
gestoofde pittige kokkels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kerang darah / bloed kokkels met schelpen
1 salam blad
3 cm jahe
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
2 eetl oester saus
3 eetl saus sambal (zie recept)
1 theel zout
200 ml water
1 theel palmsuiker
1 eetl limoensap
1 eetl boter
1 eetl maineza + water
water
Cara membuat;
bereiding;
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in ringen.
Verhit in een pan het water samen met de kerang en de salam en kook totdat de scheplen open gaan. Giet af en verwijder de schalen.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de kerang toe en meng goed. Dan de oestersaus, de saus sambal, het zout, het limoensap, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook.
Voeg dan de maizena toe en kook totdat de saus indikt. Serveer.
gestoofde pittige kokkels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kerang darah / bloed kokkels met schelpen
1 salam blad
3 cm jahe
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
2 eetl oester saus
3 eetl saus sambal (zie recept)
1 theel zout
200 ml water
1 theel palmsuiker
1 eetl limoensap
1 eetl boter
1 eetl maineza + water
water
Cara membuat;
bereiding;
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in ringen.
Verhit in een pan het water samen met de kerang en de salam en kook totdat de scheplen open gaan. Giet af en verwijder de schalen.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de kerang toe en meng goed. Dan de oestersaus, de saus sambal, het zout, het limoensap, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook.
Voeg dan de maizena toe en kook totdat de saus indikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.