gestoofde pittige kokkels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr kerang darah / bloed kokkels met schelpen
1 salam blad
3 cm jahe
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
2 eetl oester saus
3 eetl saus sambal (zie recept)
1 theel zout
200 ml water
1 theel palmsuiker
1 eetl limoensap
1 eetl boter
1 eetl maineza + water
water
Cara membuat;
bereiding;
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lomboks in ringen.
Verhit in een pan het water samen met de kerang en de salam en kook totdat de scheplen open gaan. Giet af en verwijder de schalen.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de kerang toe en meng goed. Dan de oestersaus, de saus sambal, het zout, het limoensap, de palmsuiker en het water toe en breng aan de kook.
Voeg dan de maizena toe en kook totdat de saus indikt. Serveer.