mosselen/kokkels is een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kerang darah / bloed kokkels / mosselen, zonder schaal
2 eetl olie
1 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
1 1/2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
4 eetl petis udang
1/2 eetl palmsuiker
3 rode rawits
500 ml kokoswater
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
1 rode lombok
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Was de kokkels. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de rawits fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de kokkoels toe en meng. Vervolgens de kecap, de palmsuiker, het zout, de petis en de rawits toevoegen en meng. Dan het kokoswater toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het geheel gaar is en de kruiden zijn ingetrokken.