Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Tumis Kerang Hijau - gestoofde mosselen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tumis Kerang Hijau
gestoofde mosselen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kerang hijau / perna viridis, anders mosselen
4 jeruk purut blaadjes
water
4 teentjes knoflook
1/2 ui
2 cm jahe
3 cabe kering / gedroogde chili pepers
250 ml water
1/2 eetl vissaus
3 theel saus sambal (zie recept)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
2 takjes koriander
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de kerang samen met de jeruk purut blaadjes gaar en zet apart. Hak de ui, de knoflook, de jahe en de cabe kering grof. Snijd de lente-ui fijn en de koriander grof.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook, de jahe en de cabe kering voor 3 minuten. Voeg dan de kerang toe en meng goed. Dan de vissaus, de saus sambal, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Giet het water erbij en kook het geheel verder gaar. Meng dan de lente-ui en de koriander erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248485