gestoofde mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kerang hijau / perna viridis, anders mosselen
4 jeruk purut blaadjes
water
4 teentjes knoflook
1/2 ui
2 cm jahe
3 cabe kering / gedroogde chili pepers
250 ml water
1/2 eetl vissaus
3 theel saus sambal (zie recept)
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
2 takjes koriander
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de kerang samen met de jeruk purut blaadjes gaar en zet apart. Hak de ui, de knoflook, de jahe en de cabe kering grof. Snijd de lente-ui fijn en de koriander grof.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook, de jahe en de cabe kering voor 3 minuten. Voeg dan de kerang toe en meng goed. Dan de vissaus, de saus sambal, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Giet het water erbij en kook het geheel verder gaar. Meng dan de lente-ui en de koriander erdoor en serveer.