banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 7 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 8 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 9 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Pulutan udang - Garnalenrolletjes
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pulutan udang
Garnalenrolletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten;
500 gr witte kleefrijst
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
300 gr garnalen
100 gr versgeraspte kokos
5 jeruk purut blaadjes
1 klein kunyit blad
100 ml water
1 theel, suiker
bananenblad
houen prikkers

Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1/2 theel witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst voor 2 uur in veel water en laat het daarna uitlekken. Stoom de rijst vervolgens in 20 minuten halfgaar. Meng dan de rijst met de kokosmelk en het zout en kook de rijst zachtjes totdat de kokosmelk door de rijst is opgenomen. Daarna verder gaar stomen in 25 minuten.
Verwijder de nerven van het kunyitblad en de jerut purut blaadjes en snijd deze blaadjes zeer fijn. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf of maal deze fijn. Pel de garnalen en hak deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en meng dit met de boemboe, de kokos en de garnalen en laat het geheel 3 minuten koken. Dan het fijngensneden kunyitblad en de jerut purutblaadjes, de suiker en het zout toevoegen en alles nog 5 minuten zachtjes laten stoven totdat het vocht is verdampt. Eerst laten afkoelen.
Neem een bananenblad van 25 bij 20 cm en schep daar 3 eetl rijst op. Spreid dit uit en druk het plat. Spreidt vervolgens over de rijst 1 eetl van het garnalenmengsel en rol het blad op en zet de uiteinden vast met de prikkers. Herhaal dit totdat de rijst en het mengsel gebruikt is.
Rooster de pakketjes boven een houtkoolvuurtje nog voor 3 minuten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37723546