Garnalenrolletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten;
500 gr witte kleefrijst
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
300 gr garnalen
100 gr versgeraspte kokos
5 jeruk purut blaadjes
1 klein kunyit blad
100 ml water
1 theel, suiker
bananenblad
houen prikkers
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1/2 theel witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst voor 2 uur in veel water en laat het daarna uitlekken. Stoom de rijst vervolgens in 20 minuten halfgaar. Meng dan de rijst met de kokosmelk en het zout en kook de rijst zachtjes totdat de kokosmelk door de rijst is opgenomen. Daarna verder gaar stomen in 25 minuten.
Verwijder de nerven van het kunyitblad en de jerut purut blaadjes en snijd deze blaadjes zeer fijn. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf of maal deze fijn. Pel de garnalen en hak deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en meng dit met de boemboe, de kokos en de garnalen en laat het geheel 3 minuten koken. Dan het fijngensneden kunyitblad en de jerut purutblaadjes, de suiker en het zout toevoegen en alles nog 5 minuten zachtjes laten stoven totdat het vocht is verdampt. Eerst laten afkoelen.
Neem een bananenblad van 25 bij 20 cm en schep daar 3 eetl rijst op. Spreid dit uit en druk het plat. Spreidt vervolgens over de rijst 1 eetl van het garnalenmengsel en rol het blad op en zet de uiteinden vast met de prikkers. Herhaal dit totdat de rijst en het mengsel gebruikt is.
Rooster de pakketjes boven een houtkoolvuurtje nog voor 3 minuten.
ingrediënten;
500 gr witte kleefrijst
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
300 gr garnalen
100 gr versgeraspte kokos
5 jeruk purut blaadjes
1 klein kunyit blad
100 ml water
1 theel, suiker
bananenblad
houen prikkers
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1/2 theel witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst voor 2 uur in veel water en laat het daarna uitlekken. Stoom de rijst vervolgens in 20 minuten halfgaar. Meng dan de rijst met de kokosmelk en het zout en kook de rijst zachtjes totdat de kokosmelk door de rijst is opgenomen. Daarna verder gaar stomen in 25 minuten.
Verwijder de nerven van het kunyitblad en de jerut purut blaadjes en snijd deze blaadjes zeer fijn. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf of maal deze fijn. Pel de garnalen en hak deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en meng dit met de boemboe, de kokos en de garnalen en laat het geheel 3 minuten koken. Dan het fijngensneden kunyitblad en de jerut purutblaadjes, de suiker en het zout toevoegen en alles nog 5 minuten zachtjes laten stoven totdat het vocht is verdampt. Eerst laten afkoelen.
Neem een bananenblad van 25 bij 20 cm en schep daar 3 eetl rijst op. Spreid dit uit en druk het plat. Spreidt vervolgens over de rijst 1 eetl van het garnalenmengsel en rol het blad op en zet de uiteinden vast met de prikkers. Herhaal dit totdat de rijst en het mengsel gebruikt is.
Rooster de pakketjes boven een houtkoolvuurtje nog voor 3 minuten.