Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Pulutan udang - Garnalenrolletjes
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Pulutan udang
Garnalenrolletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten;
500 gr witte kleefrijst
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
300 gr garnalen
100 gr versgeraspte kokos
5 jeruk purut blaadjes
1 klein kunyit blad
100 ml water
1 theel, suiker
bananenblad
houen prikkers

Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
1/2 theel witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding:
Week eerst de rijst voor 2 uur in veel water en laat het daarna uitlekken. Stoom de rijst vervolgens in 20 minuten halfgaar. Meng dan de rijst met de kokosmelk en het zout en kook de rijst zachtjes totdat de kokosmelk door de rijst is opgenomen. Daarna verder gaar stomen in 25 minuten.
Verwijder de nerven van het kunyitblad en de jerut purut blaadjes en snijd deze blaadjes zeer fijn. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekepan en wrijf of maal deze fijn. Pel de garnalen en hak deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en meng dit met de boemboe, de kokos en de garnalen en laat het geheel 3 minuten koken. Dan het fijngensneden kunyitblad en de jerut purutblaadjes, de suiker en het zout toevoegen en alles nog 5 minuten zachtjes laten stoven totdat het vocht is verdampt. Eerst laten afkoelen.
Neem een bananenblad van 25 bij 20 cm en schep daar 3 eetl rijst op. Spreid dit uit en druk het plat. Spreidt vervolgens over de rijst 1 eetl van het garnalenmengsel en rol het blad op en zet de uiteinden vast met de prikkers. Herhaal dit totdat de rijst en het mengsel gebruikt is.
Rooster de pakketjes boven een houtkoolvuurtje nog voor 3 minuten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40812528