1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 8 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pulut Udang Medan
garnalen rolletjes uit Medan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kleefrijst
1 sereh/citroengras
1 pandan blad
175 ml kokosmelk
1/2 theel zout
bananenblad
biteng

bahan isi:
ingediënten vulling:
250 gr garnalen, gepeld
100 gr gerapste kokos
100 ml water
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad

Halsukan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 cm kunyit
3 cm jahe
5 cm laos
1 eetl sereh

Cara membuat:
bereiding:
Vulling: rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut en het kunyit blad fijn. Hak de garnalen fijn. Verhit in een pan het water samen met de bumbu en de kokos en breng aan de kook en roer totdat het water is opgenomen. Voeg dan de jeruk purut, het kunyit blad en de garnalen toe en roer goed. Laat het afkoelen.

Stoom de rijst voor 15 minuten. Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de pandan blad en de sereh en laat het zachtjes koken totdat er nog 125 ml over is. Meng dit met de gestoomde rijst en roere totdat de kokosmelk volledig is opgenomen. Stoom het dan opnieuw voor 15 minuten.

Schep 3-5 eetl van de rijstmassa op een stuk bananenblad van 15cm en leg daarop 1 eetl van de vulling. Rol het bananenblad strak op met 2 cm doorsnede. Zet de uiteinden vast met biteng. Rooster de pakketjes langzaam boven een houtskoolvuurtje totdat het blad donker wordt.

genoeg voor 16-18 rolletjes.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 204 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35757397