banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Pulut Udang Medan - garnalen rolletjes uit Medan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pulut Udang Medan
garnalen rolletjes uit Medan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kleefrijst
1 sereh/citroengras
1 pandan blad
175 ml kokosmelk
1/2 theel zout
bananenblad
biteng

bahan isi:
ingediënten vulling:
250 gr garnalen, gepeld
100 gr gerapste kokos
100 ml water
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad

Halsukan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 cm kunyit
3 cm jahe
5 cm laos
1 eetl sereh

Cara membuat:
bereiding:
Vulling: rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut en het kunyit blad fijn. Hak de garnalen fijn. Verhit in een pan het water samen met de bumbu en de kokos en breng aan de kook en roer totdat het water is opgenomen. Voeg dan de jeruk purut, het kunyit blad en de garnalen toe en roer goed. Laat het afkoelen.

Stoom de rijst voor 15 minuten. Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de pandan blad en de sereh en laat het zachtjes koken totdat er nog 125 ml over is. Meng dit met de gestoomde rijst en roere totdat de kokosmelk volledig is opgenomen. Stoom het dan opnieuw voor 15 minuten.

Schep 3-5 eetl van de rijstmassa op een stuk bananenblad van 15cm en leg daarop 1 eetl van de vulling. Rol het bananenblad strak op met 2 cm doorsnede. Zet de uiteinden vast met biteng. Rooster de pakketjes langzaam boven een houtskoolvuurtje totdat het blad donker wordt.

genoeg voor 16-18 rolletjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 171 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40576721