banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pulut Udang Medan
garnalen rolletjes uit Medan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kleefrijst
1 sereh/citroengras
1 pandan blad
175 ml kokosmelk
1/2 theel zout
bananenblad
biteng

bahan isi:
ingediënten vulling:
250 gr garnalen, gepeld
100 gr gerapste kokos
100 ml water
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad

Halsukan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 cm kunyit
3 cm jahe
5 cm laos
1 eetl sereh

Cara membuat:
bereiding:
Vulling: rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut en het kunyit blad fijn. Hak de garnalen fijn. Verhit in een pan het water samen met de bumbu en de kokos en breng aan de kook en roer totdat het water is opgenomen. Voeg dan de jeruk purut, het kunyit blad en de garnalen toe en roer goed. Laat het afkoelen.

Stoom de rijst voor 15 minuten. Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de pandan blad en de sereh en laat het zachtjes koken totdat er nog 125 ml over is. Meng dit met de gestoomde rijst en roere totdat de kokosmelk volledig is opgenomen. Stoom het dan opnieuw voor 15 minuten.

Schep 3-5 eetl van de rijstmassa op een stuk bananenblad van 15cm en leg daarop 1 eetl van de vulling. Rol het bananenblad strak op met 2 cm doorsnede. Zet de uiteinden vast met biteng. Rooster de pakketjes langzaam boven een houtskoolvuurtje totdat het blad donker wordt.

genoeg voor 16-18 rolletjes.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36616563