1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

susanne
moet daar niet iets van nats bij
Pancong - kokoscake in Joomla Article
Chantal
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet s...
Sophie
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat ...
Nachita Wolff Schoemaker
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Da...
Mevr. J.A. Kalff
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pulut Udang Medan
garnalen rolletjes uit Medan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kleefrijst
1 sereh/citroengras
1 pandan blad
175 ml kokosmelk
1/2 theel zout
bananenblad
biteng

bahan isi:
ingediënten vulling:
250 gr garnalen, gepeld
100 gr gerapste kokos
100 ml water
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad

Halsukan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 cm kunyit
3 cm jahe
5 cm laos
1 eetl sereh

Cara membuat:
bereiding:
Vulling: rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut en het kunyit blad fijn. Hak de garnalen fijn. Verhit in een pan het water samen met de bumbu en de kokos en breng aan de kook en roer totdat het water is opgenomen. Voeg dan de jeruk purut, het kunyit blad en de garnalen toe en roer goed. Laat het afkoelen.

Stoom de rijst voor 15 minuten. Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de pandan blad en de sereh en laat het zachtjes koken totdat er nog 125 ml over is. Meng dit met de gestoomde rijst en roere totdat de kokosmelk volledig is opgenomen. Stoom het dan opnieuw voor 15 minuten.

Schep 3-5 eetl van de rijstmassa op een stuk bananenblad van 15cm en leg daarop 1 eetl van de vulling. Rol het bananenblad strak op met 2 cm doorsnede. Zet de uiteinden vast met biteng. Rooster de pakketjes langzaam boven een houtskoolvuurtje totdat het blad donker wordt.

genoeg voor 16-18 rolletjes.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 29 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35413854