banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Pulut Udang Medan - garnalen rolletjes uit Medan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pulut Udang Medan
garnalen rolletjes uit Medan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kleefrijst
1 sereh/citroengras
1 pandan blad
175 ml kokosmelk
1/2 theel zout
bananenblad
biteng

bahan isi:
ingediënten vulling:
250 gr garnalen, gepeld
100 gr gerapste kokos
100 ml water
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad

Halsukan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 cm kunyit
3 cm jahe
5 cm laos
1 eetl sereh

Cara membuat:
bereiding:
Vulling: rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut en het kunyit blad fijn. Hak de garnalen fijn. Verhit in een pan het water samen met de bumbu en de kokos en breng aan de kook en roer totdat het water is opgenomen. Voeg dan de jeruk purut, het kunyit blad en de garnalen toe en roer goed. Laat het afkoelen.

Stoom de rijst voor 15 minuten. Verhit in een pan de kokosmelk samen met het zout, de pandan blad en de sereh en laat het zachtjes koken totdat er nog 125 ml over is. Meng dit met de gestoomde rijst en roere totdat de kokosmelk volledig is opgenomen. Stoom het dan opnieuw voor 15 minuten.

Schep 3-5 eetl van de rijstmassa op een stuk bananenblad van 15cm en leg daarop 1 eetl van de vulling. Rol het bananenblad strak op met 2 cm doorsnede. Zet de uiteinden vast met biteng. Rooster de pakketjes langzaam boven een houtskoolvuurtje totdat het blad donker wordt.

genoeg voor 16-18 rolletjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38866106