gestoofde garnalen met kousenband
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
4 kousenband
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
4 cm kunyit, geroosterd
4 groene tomanten
2 rode lomboks
2 groene lomboks
1 1/2 eetl kecap manis
3 theel zout
1/2 theel palmsuiker
3 theel asamwater
1250 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en kerf de rug in. Rooster de sjalotjes en de knoflook eerst en wrijf of maal deze daarna grof. Snijd de tomaten in stukjes, de lomboks in ringen van 2 cm en de kousenband in stukjes van 3 cm.
Verhit in een pan het water en voeg de sjalotjes, de knoflook, de salam, de laos, de jahe en de kunyit toe en breng aan de kook. Dan de garnalen toevoegen en kook todat deze van kleur veranderen.
Dan de kousenband, de tomaten en de lomboks toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel verder gaar. Meng dan het asamewater erdoor en serveer.