banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Pindang Udang Kacang Panjang - gestoofde garnalen met kousenband

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pindang Udang Kacang Panjang
gestoofde garnalen met kousenband

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
4 kousenband
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
4 cm kunyit, geroosterd
4 groene tomanten
2 rode lomboks
2 groene lomboks
1 1/2 eetl kecap manis
3 theel zout
1/2 theel palmsuiker
3 theel asamwater
1250 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en kerf de rug in. Rooster de sjalotjes en de knoflook eerst en wrijf of maal deze daarna grof. Snijd de tomaten in stukjes, de lomboks in ringen van 2 cm en de kousenband in stukjes van 3 cm.
Verhit in een pan het water en voeg de sjalotjes, de knoflook, de salam, de laos, de jahe en de kunyit toe en breng aan de kook. Dan de garnalen toevoegen en kook todat deze van kleur veranderen.
Dan de kousenband, de tomaten en de lomboks toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel verder gaar. Meng dan het asamewater erdoor en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39363649