Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Pindang Udang Kacang Panjang - gestoofde garnalen met kousenband

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pindang Udang Kacang Panjang
gestoofde garnalen met kousenband

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr garnalen
4 kousenband
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 cm jahe
4 cm kunyit, geroosterd
4 groene tomanten
2 rode lomboks
2 groene lomboks
1 1/2 eetl kecap manis
3 theel zout
1/2 theel palmsuiker
3 theel asamwater
1250 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en kerf de rug in. Rooster de sjalotjes en de knoflook eerst en wrijf of maal deze daarna grof. Snijd de tomaten in stukjes, de lomboks in ringen van 2 cm en de kousenband in stukjes van 3 cm.
Verhit in een pan het water en voeg de sjalotjes, de knoflook, de salam, de laos, de jahe en de kunyit toe en breng aan de kook. Dan de garnalen toevoegen en kook todat deze van kleur veranderen.
Dan de kousenband, de tomaten en de lomboks toevoegen en meng goed. Vervolgens de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel verder gaar. Meng dan het asamewater erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264976