zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis buncis rebon - gestoofde sperziebonen met gedroogde vis
- Kuluban / Koeloeban - gekruide groenten
- Bayam Kuah Kaldu - in kippenbouillon gestoofde spinazie
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Assinan Sapudi - komkommer-tauge salade
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Ayam Kare Jawa - kruidig gestoofde kip
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Chinese vijf kruiden pinda's
- Udang nanas - steurgarnalen met ananas
Balado Ayam Pandan - pittig gebakken kip met pandan


Balado Ayam Pandan
pittig gebakken kip met pandan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
150 ml water
2 serai/sereh/citroengras
1 limoen, sap
5 jeruk purut blaadjes
5 sjalotjes
1 pandan blad
4 eetl olie
Haluskan:
12 rode lomboks
11 rode rawits
8 teentjes knoflook
4 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de serai en de pandan voor 5 minuten. Vpeg dan de bumbu en de jeruk purut toe en bak dit voor 2 minuten. Dan de kip toevoegen en bak totdat de kip van kleur verandert.
Vervolgens het water toevoegen en sluit de pan af en bak het op laag vuur verder totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan het limoensap erdoor en serveer.
pittig gebakken kip met pandan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
150 ml water
2 serai/sereh/citroengras
1 limoen, sap
5 jeruk purut blaadjes
5 sjalotjes
1 pandan blad
4 eetl olie
Haluskan:
12 rode lomboks
11 rode rawits
8 teentjes knoflook
4 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de serai en de pandan voor 5 minuten. Vpeg dan de bumbu en de jeruk purut toe en bak dit voor 2 minuten. Dan de kip toevoegen en bak totdat de kip van kleur verandert.
Vervolgens het water toevoegen en sluit de pan af en bak het op laag vuur verder totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan het limoensap erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.