logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Balado Ayam Pandan 
pittig gebakken kip met pandan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
150 ml water
2 serai/sereh/citroengras
1 limoen, sap
5 jeruk purut blaadjes
5 sjalotjes
1 pandan blad
4 eetl olie

Haluskan:
12 rode lomboks
11 rode rawits
8 teentjes knoflook
4 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de serai en de pandan voor 5 minuten. Vpeg dan de bumbu en de jeruk purut toe en bak dit voor 2 minuten. Dan de kip toevoegen en bak totdat de kip van kleur verandert.
Vervolgens het water toevoegen en sluit de pan af en bak het op laag vuur verder totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan het limoensap erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 135 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180490