pittig gekruide kippenlevers met petai
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippenlevers
4 kippenmaagjes
2 jeruk purut
2 cm lengkuas/laos
14 petai/peteh bonen
1 theel zout
1 theel palmsuiker
50 ml dikke kokosmelk (kental
2 rode lomboks
3 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de levers en de magen en kook deze gaar en zet apart.Snijd het daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de laos en de petai voor 5 minuten. Meng dan het zout en de palmsuiker erdoor.
Voeg dan de levers en de magen toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng al roerend aan de kook. Meng de lomboks erdoor en serveer.