logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Balado Petai Hati Ampela
pittig gekruide kippenlevers met petai

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippenlevers
4 kippenmaagjes
2 jeruk purut
2 cm lengkuas/laos
14 petai/peteh bonen
1 theel zout
1 theel palmsuiker
50 ml dikke kokosmelk (kental
2 rode lomboks
3 eetl olie
water

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de levers en de magen en kook deze gaar en zet apart.Snijd het daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de laos en de petai voor 5 minuten. Meng dan het zout en de palmsuiker erdoor.
Voeg dan de levers en de magen toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng al roerend aan de kook. Meng de lomboks erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 124 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151163