Balado Petai Hati Ampela
pittig gekruide kippenlevers met petai
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippenlevers
4 kippenmaagjes
2 jeruk purut
2 cm lengkuas/laos
14 petai/peteh bonen
1 theel zout
1 theel palmsuiker
50 ml dikke kokosmelk (kental
2 rode lomboks
3 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de levers en de magen en kook deze gaar en zet apart.Snijd het daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de laos en de petai voor 5 minuten. Meng dan het zout en de palmsuiker erdoor.
Voeg dan de levers en de magen toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng al roerend aan de kook. Meng de lomboks erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Tempe Saus Tiram - roerbak van tempe in gekruide oestersaus
- Risolles
- Kue Pisang - bananencake
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Kaeng Phet Kung - garnalen in rode curry
- Nasi Goreng Seafood Jawa Timur - gebakken rijst met zeevruchten uit Oost-Java
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
- Lidah Sapi Saus Tomat - gesmoorde tong in tomatensaus
- Sate Pentol Timor - sate van gekruide gehaktballetjes
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...