Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Be Siap Base Bali - balinese kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Be Siap Base Bali
balinese kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1250 gr)
500 ml heet water
5 jeruk purutblaadjes
3 eetl. olie
2 theel. suiker
zout naar smaak

Haluskan;
boemboe:
10 kemirinoten
2 theel. ketumbar
4 cm gember (jahe/jahe)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel. witte peper
1 theel. zwarte peper
7 sjalotten
6 teentjes knoflook

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de jurut purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze met de suiker en het zout rondom bruin. Vervolgens het water toevoegen en het geheel in 45 minuten gaar stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42084082