logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Be Siap Base Kalas
Kip in gekruide kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1250 gr)
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 salam blad
400 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 1/5 eetl. gerapste gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1x recept base kalas

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Snijd de kip in stukken en voeg deze met de sereh en de salam bij de boemboe en bak dit 3 minuten mee. Dan de suiker, het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 45 minuten laten sudderen/stoven totdat de kip gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 53 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160484