zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Belawar - Sumbanese geroosterde kip met kokos
- Ayam Setan - duivelse kip
- Pad Phuj Tong - geroerbakte pompoen
- Ayam masak paprika - Gebakken kip met paprika
- Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli
- Ayam Opor 2 - Kip in kokosmelksaus
Be Siap Base Kalas - Kip in gekruide kokosmelk


Be Siap Base Kalas
Kip in gekruide kokosmelk
Kip in gekruide kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1250 gr)
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 salam blad
400 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 1/5 eetl. gerapste gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1x recept base kalas
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Snijd de kip in stukken en voeg deze met de sereh en de salam bij de boemboe en bak dit 3 minuten mee. Dan de suiker, het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 45 minuten laten sudderen/stoven totdat de kip gaar is.
ingrediënten:
1 kip (1250 gr)
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 salam blad
400 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 1/5 eetl. gerapste gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1x recept base kalas
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Snijd de kip in stukken en voeg deze met de sereh en de salam bij de boemboe en bak dit 3 minuten mee. Dan de suiker, het zout en de kokosmelk toevoegen en het geheel nog 45 minuten laten sudderen/stoven totdat de kip gaar is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.