Bakso Goreng Pedas
pittig gebakken kipballetjes
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
250 gr kipgehakt
100 gr kipfilet
100 gr inktvis
4 teentjes knoflook
10 rode rawits
1 lente-ui
1/2 theel peper
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 eetl sesamolie
1 ei
125 ml ijswater
200 gr tapioca bloem
1 theel bakpoeder
olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de kipfilet en de inktvis fijn. Hak de knoflook en de rawits fijn. Snijd de lente-ui fijn.
Meng het gehakt met de kipfilet, de inktvis, de rawits, de lente-ui, de peper, het zout, de palmsuiker en de sesamolie.
Meng dan het geklopte ei en het ijswater erdoor, gevolgd door de tapioca en het bakpoeder en vorm een homogene massa.
Vorm dan 35 balletjes van het mengsel. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Krupuk Ikan Kemplang - kroepoek gemaakt van visdeeg
- Beoseot Gangjeong -버섯강정 - zoet gebakken paddenstoelen
- Semur Tahu Tempe - kruidig stoofpotje van tahu en tempe
- Khao Niaw Sod Sei - gevulde kleefrijstballetjes
- Kari Kambing - lamsvlees in een roomcurry
- Gulai Udang - in kokosmelk gestoofde kruidige garnalen
- Nila Goreng Sambal Pelecing - gebakken tilapia met een kruidige sambal
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Lobak Sambal Cuka - sambal van lobaks/rettich
- Sangkaya Fak Thong - dessert van pompoen
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...