Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Bakso Goreng Pedas - pittig gebakken kipballetjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bakso Goreng Pedas
pittig gebakken kipballetjes

Bahan-Bahan:
ingrediënten:
250 gr kipgehakt
100 gr kipfilet
100 gr inktvis
4 teentjes knoflook
10 rode rawits
1 lente-ui
1/2 theel peper
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 eetl sesamolie
1 ei
125 ml ijswater
200 gr tapioca bloem
1 theel bakpoeder
olie

Cara membuat:
bereiding:
Hak de kipfilet en de inktvis fijn. Hak de knoflook en de rawits fijn. Snijd de lente-ui fijn.
Meng het gehakt met de kipfilet, de inktvis, de rawits, de lente-ui, de peper, het zout, de palmsuiker en de sesamolie.
Meng dan het geklopte ei en het ijswater erdoor, gevolgd door de tapioca en het bakpoeder en vorm een homogene massa.
Vorm dan 35 balletjes van het mengsel. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en gaar. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 127 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911569