logo

Recente Reacties

Moo Shu - 木樨肉
roerbak van varkensvlees
Ingrediënten:
300 gr varkensvlees
2 eetl Shaoxing rijstwijn
6 eieren
5 gr gedroogde judasoor
40 lily buds/sedep malam/tijger lelie knopjes
160 gr komkommer
4 lente-ui
5 cm jahe
2 eetl lichte sojasaus
1/2 theel zout
1/4 theel peper
5 eetl olie
water

Bereiding:
Week de judasoor en de lily buds apart in water voor respectievelijk 10 en 30 minuten. Laat de daarna uitlekken en trek ze in stukjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de lente-ui fijn. Hak de jahe fijn. Klop de eieren op en snijd de komkommer in dunne plakjes (naar smaak en vorm)
Verhit in een pan 2 eetl olie en voeg de eieren toe en bak dit als een roerei en zet het daarna apart. Voeg dan 2 eetl olie toe en bak het vlees totdat het van kleur verandert (niet te gaar) en voeg het toe aan het ei.
Dan de overige olie toevoegen en bak de lente-ui samen met de knoflook voor 20 seconden. Dan de judasoor en de lily buds toevoegen en bak het nog 30 seconden. 
Voeg dan de komkommer toe. Als de komkommer zacht begint te worden dan de eieren en het vlees toevoegen samen met de soja saus, het zout en de peper en bak het geheel al roerend voor 10 seconden en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 3025 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 45254695