Moo Shu - 木樨肉
roerbak van varkensvlees
Ingrediënten:
300 gr varkensvlees
2 eetl Shaoxing rijstwijn
6 eieren
5 gr gedroogde judasoor
40 lily buds/sedep malam/tijger lelie knopjes
160 gr komkommer
4 lente-ui
5 cm jahe
2 eetl lichte sojasaus
1/2 theel zout
1/4 theel peper
5 eetl olie
water
Bereiding:
Week de judasoor en de lily buds apart in water voor respectievelijk 10 en 30 minuten. Laat de daarna uitlekken en trek ze in stukjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de lente-ui fijn. Hak de jahe fijn. Klop de eieren op en snijd de komkommer in dunne plakjes (naar smaak en vorm)
Verhit in een pan 2 eetl olie en voeg de eieren toe en bak dit als een roerei en zet het daarna apart. Voeg dan 2 eetl olie toe en bak het vlees totdat het van kleur verandert (niet te gaar) en voeg het toe aan het ei.
Dan de overige olie toevoegen en bak de lente-ui samen met de knoflook voor 20 seconden. Dan de judasoor en de lily buds toevoegen en bak het nog 30 seconden.
Voeg dan de komkommer toe. Als de komkommer zacht begint te worden dan de eieren en het vlees toevoegen samen met de soja saus, het zout en de peper en bak het geheel al roerend voor 10 seconden en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Sayur Bumbu Terasi - gebakken groenten in romige saus
- Daging Masak Kalio - rundvlees in een pittige kokosmelksaus
- Ikan Cue/Kuwe Cabai Gendot Pedas - gebakken vis in pittige saus
- Sate daging bumbu kelapa - sate van rundvlees met kokos
- Ikan Bakar Kecap
- Opor Tahu Telor Daging - gestoofd varkensvlees met tahu in saus
- Rujak Kankung
- Roti Maryam - brood uit Surabaya
- Bola Tempe Kelapa - balletjes van tempe met kokos
- Sambal Goreng Ati Ayam - kippelevertjes met petehbonen
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...