zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Asem van wani - met kweepeer
- Semur daging sandung lamur - eend
- Rendang merah - gekruide runderlong en runderlever
- Mee Grob - Thaise mihoen goreng
- Soto Ikan - vissoep
- Pokcoy Kembang Tahu - gesauteerde baby paksoi met tahu
- Acar campur - atjar tjampoer - Zoetzuur van groenten
- Rendang Rempah
- Sambal goreng bawang - pittige gebakken ui
- Pad Thai - gebakken thaise mie
Ng Heung Ngau Yook Szee - roerbak van gekruid rundvlees


Ng Heung Ngau Yook Szee
roerbak van gekruid rundvlees
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 teentjes knoflook
1 theel zout
1 cm jahe
1 eetl donkere sojasaus
1/2 theel vijfkruidenpoeder
2 theel maizena
1 eetl water
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Meng de knoflook, de jahe, het zout en de sojasaus. Meng dan het vlees erdoor en daarna de maizena en de vijfkruidenpoeder.
Verhit in een pan de olie op hoog vuur en bak het vlees totdat het van kleur verandert. Voeg dan hetwater toe en breng aan de kook en roer totdat de saus is ingedikt. Serveer.
roerbak van gekruid rundvlees
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 teentjes knoflook
1 theel zout
1 cm jahe
1 eetl donkere sojasaus
1/2 theel vijfkruidenpoeder
2 theel maizena
1 eetl water
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn. Meng de knoflook, de jahe, het zout en de sojasaus. Meng dan het vlees erdoor en daarna de maizena en de vijfkruidenpoeder.
Verhit in een pan de olie op hoog vuur en bak het vlees totdat het van kleur verandert. Voeg dan hetwater toe en breng aan de kook en roer totdat de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.