Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Goreng Bandung (Sunda) - gebakken gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Bandung (Sunda)
gebakken gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 vleeskuiken
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
4 cm lengkuas/laos
3 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
3 cm kunyit, geroosterd
2 theel zout
1 theel peperkorrels

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan wat olie en fruit de bumbu samen met de serai, de laos, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak de kip totdat deze stevig is geworden.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng het aan de kook. Kook de kip totdat de kip gaar is geworden en de kruiden zijn geabsorbeerd. Schep de kip dan uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42084082