Ayam Goreng Bandung (Sunda)
gebakken gekruide kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 vleeskuiken
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
4 cm lengkuas/laos
3 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
3 cm kunyit, geroosterd
2 theel zout
1 theel peperkorrels
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan wat olie en fruit de bumbu samen met de serai, de laos, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak de kip totdat deze stevig is geworden.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng het aan de kook. Kook de kip totdat de kip gaar is geworden en de kruiden zijn geabsorbeerd. Schep de kip dan uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gule Belacan - Garnalen en petehbonen in een kokosmelksaus
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Mangut ikan - vis in gele kokosmelksaus
- Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip
- Daging Brambang - vlees met uien
- Bebek Masak Bumbu Kecombrang - geroosterde gekruide eend in saus
- Bami goreng - gebakken mie
- Kippenbouillon 2
- Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi
- Ayam Suwir Bumbu Rujak - uitgeplozen kip in pittige rujak saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...