logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Goreng Bandung (Sunda)
gebakken gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 vleeskuiken
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
4 cm lengkuas/laos
3 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 kemiri noten, geroosterd
3 cm kunyit, geroosterd
2 theel zout
1 theel peperkorrels

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan wat olie en fruit de bumbu samen met de serai, de laos, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak de kip totdat deze stevig is geworden.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng het aan de kook. Kook de kip totdat de kip gaar is geworden en de kruiden zijn geabsorbeerd. Schep de kip dan uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak de kip goudbruin. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 132 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397951