Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Ayam goreng Bandung - kip uit Bandung

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam goreng Bandung
kip uit Bandung
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip van ca. 1 1/2 kg
1 serehstengel (citroengras) gekneusd
1 limoen
olie
3 salam blaadjes
200 ml heet water
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3,5 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe, de sereh en de salamblaadjes voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit 5 minuten. Dan het water en het zout toevoegen en laat de kip 25 minuten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Rooster de kippestukken daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Serveer de kip met sambal naar keuzen en een schijfje limoen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 151 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420577